photo1
02.04.2023

От малкото студио на Dynaphos тръгна видеоподкаст


Създателят на Dynaphos Христо Кабадаев влезе в ролята на гост в малкото студио на собствената си компания. Причината е участието му във видеоподкаста КИК, който се снима там. В 30 минутното интервю на журналистката и писател Екатерина Костова с него може да видим видео и снимки от тренировки и участия на Кабадаев в различни маратони, ултрамаратони и престижния триатлон Iron Man. 

 

 

На въпрос как би предпочел да се развива Dynaphos - спринтьорски или като при бягане на дълги разстояния, той отговаря без колебание: „Ултрамаратонски, даже не маратонски“. А преди това разказва какво значи името на компанията и как е решил да превърне фотографското си хоби в бизнес.

„Смятам, че е характерно за всеки, който започва чисто фотографски, че опознаваш камерата, възможностите ѝ, всяко нещо покрай теб започва да става интересно. Започваш да си променяш начина, по който гледаш на света. Гледаш през визьор. В един момент – излзизаш и постоянно виждаш кадри. Всяка една екскурзия, разходка, съобразяваш с подходящото време, с подходящия час. Съответно на всеки 200 или 100 метра спираш да снимаш нещо. Това беше за мен началото на фотографията – една тежка чанта с няколко обектива и с аксесоари, която носех навсякъде с мен“.

 

 

В подкаста става ясно още, че оттогава в продължение на 2 десетилетия работещите във фирмата са съумявали всяка година да задържат ръст в нея, следвайки визията на Христо Кабадаев за устойчивост. 

„Моят начин е: По-скоро еволюционно и с малки стъпки, но в една посока. При мен ключовата дума е постоянство. Както в спорта, така и в бизнеса аз нямам един ден, в който да не работя или направя нещо в тази посока, в която вървим. Тоест, погледнато краткосрочно, не се случват много неща, но дългосрочно е изминат един не малък път“.  

 

 

Христо Кабадаев отговаря и защо подкрепя различни проекти на негови колеги и външни за компанията аудиовизуалн артисти, както и за студията, оборудвани с техника на Dynaphos в НБУ и Училище „Емилиян Станев“ в София.

„Не смятам, че ролята на Dynaphos, още по-малко моята, е твърде голяма в тези изброени неща, но целта на Dynaphos, изобщо на една такава - бих казал фирма или дейност- тя трябва да бъде полезна за обществото и за гилдията в частност. Ако се окаже така, че тази фирма и тази дейност не допринся с нещо, тя става излишна. Може да работи още известно време, но като цяло няма смисъл. Целта е да има принос“.

Видеоподкастът за култура, изкуство и каузи КИК излиза в блога на Екатерина Костова F2F TV. Той започна снимки в едното от студията на Dynaphos в средата на март и с подкрепата на компанията. Оператор е бранд мениджърът на видео и аудио техника Юлиан Георгиев, а камерите, зад които двата епизода досега са заснети, са на Nikon и Blackmagic design

Вдъхновяващата история на Христо Кабадаев може да гледате в youtube канала F2F Studio, в който се разпространява видеоподкастът.