photo1
08.02.2023

Canon обяви най-лекия пълнокадров фотоапарат от системата EOS R

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10 photo11 photo12 photo13 photo14

 

EOS R8 е мощен инструмент, чрез който фотографите могат да развият творческите си умения в пълнокадров формат

Canon Европа представя EOS R8 – нов пълнокадров безогледален фотоапарат, който наследява технологиите от EOS R6 Mark II. По компактност и размери се доближава до тези на EOS RP и предоставя на фото/видео ентусиастите инструментите, с които да надскочат креативността си.

24,2-мегапикселовият пълнокадров CMOS сензор, високата ISO чувствителност и подобреният динамичен обхват, правят EOS R8 идеален избор за портретна, събитийна и пейзажна фотография, предлагащ по-широка и артистична перспектива. В комбинация с новия RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM – малък и лек вариообектив от серия RF – фотографите ще получат компактен, но високопроизводителен комплект, който им позволява да следват творческите си идеи в пълнокадров формат.

Пълнокадрово качество в лек фотоапарат

EOS R8 разполага с 24,2-мегапикселов пълнокадров CMOS сензор, предлагащ висока скорост четене на данни и осигурявайки подобрени характеристики, включително намалени изкривявания от поредовото сканиране на затвора, позволяващо заснемане на серия от кадри с честота 40 fps, както и висока ISO чувствителност до 102 400 с ниско ниво на шум. Това прави EOS R8 идеален за заснемане на движещи се обекти при слаба светлина. Също така подобреният динамичен обхват позволява заснемане на въздействащи кадри с ярки цветове, а пълнокадровият сензор осигурява по-плитка дълбочина на рязкост, която създава мек фон, подчертавайки обекта.

EOS R8 е най-лекият пълнокадров фотоапарат от системата EOS R на Canon досега - 461 g (с карта и батерия). Компактното му тяло и сходен по размери с EOS RP, той предлага редица допълнителни функции на професионално ниво. Електронният визьор е с висока резолюция от 2,36 милиона точки и кадрова честота до 120 fps и поддържа UHS-II SD карти. Снимането в движение е улеснено, благодарение на интуитивния интерфейс и 12-те режима за заснемане на снимки и видео.

 

Уловете живота в движение

Усъвършенстваният сензор на EOS R8 заснема 4K 60p видео с пълна ширина, предискретизирано от резолюция 6K за рязко и детайлно изображение, както и 180fps Full HD видео за възпроизвеждане на забавен каданс. Фотоапаратът поддържа Canon Log 3 при 10-битов YCbCr 4:2:2 H.265 вътрешен запис, който предлага по-голям динамичен обхват и повече гъвкавост при постобработката. Можете също да използвате режимите HDR PQ и HDR Movie за постигане на HDR работен процес и да извеждате чист HDMI сигнал (без насложени индикации) към съвместими устройства.

За да неутрализира „дишането“ на фокуса по време на запис, EOS R8 притежава функция, която компенсира промените в зрителния ъгъл при регулиране на фокусното разстояние. Фотоапаратът предлага и удължени интервали за запис на видео1 от до два часа, идеално за видеоблог или събития.

Оборудван със същата система Dual Pixel CMOS AF II като на EOS R5 и EOS R6 Mark II, EOS R8 фокусира само за 0,03 секунди2 дори при серия от снимки с 40 fps с електронния затвор. Интелигентната система разпознава и проследява различни обекти, включително животни, превозни средства и хора, като предлага разпознаване на глава, лице и око за прецизно фокусиране. За по-голям контрол е възможно дори да изберете кое око да има приоритет. За да опростят разпознаването на различните обекти, потребителите могат да изберат автоматичната настройка, която определя обекта въз основа на композицията на изображението. Системата се справя успешно при слаба светлина до -6,5 EV3.

Усъвършенствани комуникации

Чрез вградената 2,4 GHz Wi-Fi® и Bluetooth® комуникация4 потребителите могат лесно да споделят заснетите изображения , използвайки приложението Camera Connect, а WPA/WPA2/WPA3-Personal удостоверяването гарантира сигурността на връзката. В помощ на собствениците на iPhone EOS R8 е iOS MFI сертифициранTM 5, което позволява директно изтегляне на изображения и управление. EOS R8 може да се използва като уебкамера, тъй като поддържа стандарта UVC/UAC. Потребителите с абонамент за image.canon могат да използват инструмента за обработка на изображения чрез невронни мрежи6 за усъвършенствано редуциране на шума и ефекта моаре, който осигурява естествено изглеждащи JPEG и HEIF изображения.

Също така Canon актуализира услугата image.canon, за да я направи привлекателна за редица нови потребители, с поддръжка на Adobe® Lightroom® за видео и корпоративни цели, осигурявайки съвместимост с разширен набор от услуги, включително Frame.io и акаунти в Google PhotoTM 7.

 

Малък и лек вариообектив за всеки ден

RF 24-50 mm F4.5-6.3 IS STM е малък и лек обектив с увеличение 2x и фокусно разстояние 24-50 mm – идеален за подобряване на фотографските и видеографските умения особено при портрети, интериори или пътувания. Усъвършенстваният стабилизатор на образа за до 4,5 стъпки по-ниска скорост на затвора (до 7 стъпки, когато се използва с фотоапарат EOS R с вграден стабилизатор на образа (IBIS)), помага на създателите на съдържание и фотографите да заснемат видео и снимки при слаба светлина без статив. STM моторът за фокусиране е бърз и тих, с програмируем контролен пръстен на обектива, който позволява на потребителите да превключват между различни режими, така че да могат да снимат и записват като професионалисти. RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM е съвместим с широк набор от функции за подобряване на изображението, вградени във фотоапаратите от серия EOS R, включително съединяване на панорамни снимки и корекция на „дишането“ на фокуса при запис на видео.

Повече информация за EOS R8 ще намерите  тук, а за RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM – тук.

 

EOS R8 – основни характеристики:

  • Пълнокадров 24,2-мегапикселов CMOS сензор
  • 4K 60p видео с пълна ширина (предискретизирано от 6K) и запис на 180 fps Full HD видео
  • Електронен визьор с висока резолюция от 2,36 милиона точки и максимална честота на опресняване 120fps
  • Интелигентно разпознаване на животни, превозни средства и хора
  • Wi-Fi и Bluetooth за постоянна свързаност

 

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM – основни характеристики:

  • Стандартен вариообектив с 2x увеличение и широк ъгъл, започващ от 24mm
  • Оптичен стабилизатор на образа за до 4,5 стъпки по-ниска скорост на затвора
  • До 7 стъпки по-ниска скорост на затвора при комбинация от оптичен (OIS) и вграден стабилизатор на образа (IBIS)
  • STM мотор с винтова предавка за гладко автоматично фокусиране при запис на видео
  • Компактен, лек и лесен за използване

 

1 Възможност за до 5 секунди предварителен запис. Ако вътрешната температура на фотоапарата се повиши твърде много, времето за запис може да е по-кратко. Достъпен е запис на 4K UHD 59,94p за приблиз. 30 минути без ограничение поради повишаване на температурата, ако се стартира от +23°C. В другите режими няма ограничение поради повишаване на температурата.

2 Актуално към 8 февруари 2023 г. Съобразно указанията на CIPA и вътрешен метод на измерване. Яркост при фокусиране EV 12 (ISO 100), стайна температура, режим M, обектив RF 24-105 mm F4-7.1 IS STM, заснемане на снимки чрез спусъка, 1-точков AF (централна AF точка) и режим „AF при единичен кадър“.

3 С обектив с отвор на диафрагмата f/1.2, централна AF точка, в режим „AF при единичен кадър“, при 23°C и ISO 100.

4 Оборудван с технологията Bluetooth® с ниска консумация на енергия. Знакът и логото на Bluetooth® са регистрирани запазени марки на Bluetooth SIG, Inc. и всяко използване на тези марки от Canon Europe Ltd. е по лиценз. Другите запазени марки и търговски наименования са собственост на съответните им притежатели. Wi-Fi® е регистрирана търговска марка на Wi-Fi Alliance. Знакът и логото на Bluetooth® са регистрирани запазени марки на Bluetooth SIG, Inc. и всяко използване на тези марки от Canon Inc. е по лиценз. Другите запазени марки и търговски наименования са собственост на съответните им притежатели.

5 Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone и Lightning са запазени марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави. tvOS е запазена марка на Apple Inc. iPhone е запазена марка на Apple Inc., регистрирана в САЩ и други държави. IOS е запазена марка или регистрирана запазена марка на Cisco в САЩ и други държави и се използва по лиценз. QR Code е регистрирана запазена марка на DENSO WAVE INCORPORATED.

6 Приложението Image.canon и абонаментът са безплатни, но обработката на RAW изображения в облака е платена услуга, която изисква отделен абонамент в sas.image.canon. Технологията за обработка на изображения чрез невронни мрежи на Canon е достъпна чрез софтуера DPP като част от работния процес за обработка чрез компютър или като функция в image.canon, която може да се изпълнява директно чрез фотоапарата.

7 Google Play и Android са запазени марки на Google LLC.