photo1
19.04.2023

Аудио експерт за новите брошки на Saramonic: от инженери за оператори и обикновени юзъри

„Гъвкави марки като Saramonic правят продукти от инженери за оператори и дори обикновени юзъри“.

Това казва аудио експертът Николай Николов от видеоканала Electronic Box  при ревюто на български език на новия Saramonic BlinkMe B2 безжичен микрофонен комплект. Сред основните причини при избора на Николай на техника се оказва „лекотата на използване“. Подчертава я, докато влиза в подробности за новата безжична двуканална микрофонна система с един рисивър и два трансмитера с вградени микрофони и вградени магнити за лесен монтаж. Рисивърът действа и като зарядно на всички компоненти, уточнява той и подчертава друга особеност:

"Батерията на трансмитерите издържа до 9 часа, а тази на рисивъра - до 24 часа“.  И още: „Обхватът на открито е 100 метра. Има on-board рекординг, който ви предпазва от евентуални проблеми, от смущения, които може да се появят при всяка безжична връзка“.

 

 

Комплектът има 8 GB памет, на която може да се запишат до 22 часа звук при 48kHz/16bit или 15 часа, ако се използва звук при 48kHz/24bit, разказва още Николай. 3-те режима за работа, които обяснява, че предлага системата, са стерео, моно и safety chanel, при който „устройството записва десния канал с 6 децибела по-слабо ниво за предпазване от клипиране“. Сред параметрите, намерили място в ревюто на комплекта Saramonic брошки, е тъч скрийна с възможност за смяна на различни тапети като дизайн, която дава възможност на гордия собственик на безжичния комплект за звук да сложи дори свое собствено лого.

Близо 11 минутното видео на Николай Николов изтъква и предимството на цената на комплекта спрямо някои от най-използваните марки микрофони, които по думите му са сравними с „цените като за двуетажна къща във видинско село“. В края ще видите и демо на разговор на открито, пресъздаващо диалог между баща и син. Той показва в рамките на минута това, което се обяснява за техническите параметри на новия продукт в теоретичната част.

 

 

Атрактивно видео представяне на новия комплект безжични брошки и рекордери на Saramonic, който му изпратихме за тест и ревю преди още да бъде официално обявен, направи и Дан Илиев. Кръсти го "Изненадах ТоТо с Нови Микрофони" и може да го гледате тук.

 

 

 

А ако искате да се закичите като с бижу с новите брошки на Saramonic, за да могат и вашите видеа да имат брилянтен звук - елате в шоурума на Dynaphos на бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 90 в София или направо ги поръчайте онлайн от сайта ни.