photo1
07.07.2024

Над 16 часа лайв стрийм с Blackmagic design на фестивал за аниме, манга, гейминг и комикси

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9


Между 8 и 10 часа лайв стрийм във всеки от двата почивни 6-ти и 7-ми юли и екип от 26 души, 8 от които оператори - това са цифрите зад излъчването на живо на най-големия български, шарен и вдъхновяващ фестивал за аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси Aniventure Comic Con. Богатата програма с косплей, гейминг, срещи с кинозвезди и много, ама много мърчъндайз може да се следи онлайн благодарение на BulStream.

 

„В това „кино“ влизаме с доста от техниката на Blackmagic design. Комбинирали сме доста широка гама от камери, от видеопултове, техника за доставка на сигнал. Комбинирали сме много видове обективи, една много професионална телевизонна техника от висок клас с едни по-различни камери, с които доста рядко някой го прави. Но пък, учудващо, всичко работи перфектно. Тенхиката ни дава изключително много свобода за действие, защото можеш да комбинираш различни неща по различен начин“, споделя за блога на Dynaphos Мариан Байчев – Марбето. 

А какво остава скрито за зрителите пред компютъра вкъщи? Това, че всичко се подготвя 4 дни преди събитието. 

 

„Ние сме тук от вторник – един ден разпъване, останалото време - репетиции и тестване, за да може зрителят да стане част от това събитие. По мое мнение е доста по-интересно пред компютъра, отколкото на живо. Камерите показват кадри от много точки, които тук не можеш да видиш“.  

Булстрийм се занимават по-серизоно с лайв стрийминг и лайв броудкаст от 4-5 години. Основно излъчват концерти и спортни събития, както и много електронни спортове и гейминг.

„Студията ни са направени за онлайн гейминг събития. Когато сме в сезон, имаме около 24 часа лайв стрийм“.

А светът на игрите през тези два дни излезе от компютрите буквално, като в Интер Експо Център, където се провежда Aniventure Comic Con, най-необичайната гледка са хората без костюми на герои или без фотоапарати и камери.

 

 

Какво уловихме ние, също въоръжени с  камера на Blackmagic design, и какво още сподели пред нея Мариан, ви предлагаме да проследите ето в това видео в youtube канала ни. Може да се абонирате за него за още вдъхновяващи, мотивиращи и обучителни видеа.