photo1
07.06.2023

Фотографи, въоръжени с безогледалната гама на Canon, рисуваха с цветна светлина в студиото ни

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10 photo11


Фотографи, въоръжени с безогледалната гама на Canon, рисуваха с цветна светлина в студиото на Dynaphos цели 5 часа на 6-ти юни. Фотоапаратите и обективите, които бяхме приготвили, се разграбиха веднага, а Canon EOS R8, с който Диляна Гергова бе определила „среща“ на любопитните, почти не успя да се задържи в нейните ръце.  

„Новият модел е компактен, удобен за път, по-бюджетен и е чудесен вариант за първи full-frame апарат“, коментира тя.

 

 

И двата сета, които бе подготвила за демонстрация по време на събитието в колаборация с модел, се превърнаха в площадка за експерименти не само с full-frame апаратите, а и с цветното осветление.

„Първият сет беше с една лампа Nanlite Forza 500 с бял Бюти диш, 4 тръби Pavo Tube 30C. И фона осветявахме с микс панели, пак на Nanlite – цветни. Лицето на модела беше осветено с бяла светлина. При следващия сет изключихме Forza-та и Бюти диш-а и ги заменихме с оптичен спот Nanlite FS-200 и Gobo маски, обясни Диляна.

 

 

Повечето от фотографите, дошли за събитието, за първи път се оказа, че снимат с цветна светлина. Подхождайки първоначално по-плахо, постепенно се отпуснаха, накрая станаха по-смели и започнаха да рисуват истински картини със светлината. 

„Разликата  със спота и Gobo маските е, че те рисуват определени форми – едната например е с формата на клони. Те се получават като отблясъци върху лицето на модела“. 

 

 

Така една обикновена снимка с цветното осветление може да се превърне в истинска картина, увериха се участниците в събитието ни. А всеки, който пожела да отнесе със себе си най-добрата своя „картина“, имаше възможност да я разпечата на принтерите на Canon

 


Зад "кулисите" на събитието може да надникнете чрез краткото видео във facebook страницата ни. А ето резултатът от демонстрацията на Диляна Гергова в три нейни буквално и преносно блестящи кадри!

 

 

 

 

Освен снимките на Диляна Гергова, в статията и в галерията към нея са използвани и кадри на нашия графичен дизайнер Пламена Найденова. Още може да разгледате във Facebook страницата ни. А другия път елате и вие на наше събитие - входът е свободен, а ползите - безкрайни!