photo1
09.07.2024

FC PowerController - комбиниран захранващ блок, V-mount зарядно устройство и контролер за светлини от серия FC

Представете си, че можете да зареждате V-mount батерии със същото устройство, което служи като контролер и захранващ блок за вашето осветление. Сега можете да направите точно това с представянето на иновативния Nanlite FC PowerController.

FC PowerController е цялостно решение за захранване и управление, което значително разширява възможностите на новия FC-500C, плюс FC-300B и FC-500B.

Той може да захранва съвместимите осветителни тела от серията FC от V-Lock батерии и предлага кабелно управление на настройките на осветлението. Тази гъвкава комбинация е идеална за снимане в движение, като гарантира, че FC-300B/500B/500C може да работи безпроблемно на открито или в други среди без достъп до променливотоково захранване.

 

Важното е, че FC PowerController може да действа и като преносимо V-mount зарядно устройство за две батерии. Може да зарежда една или две 14,4-14,8 V или 26 V батерии едновременно чрез свързване към AC с помощта на захранващия адаптер, който се доставя с всеки FC-300B/500B/500C.

Чрез интегрирането на всички тези функции в едно удобно устройство, FC PowerController отговаря на нуждите на широка гама от снимки и видео продукция.

Работа с помощта на V-Lock батерии

Свързването на FC PowerController позволява на FC-300B/500B/500C да се захранва от една или две 14,4-14,8V/26V батерии, осигурявайки свобода на движение без ограниченията на мрежовото захранване. Максималната мощност на всяко различно приспособление варира в зависимост от количеството и напрежението на използваните V-Lock батерии. Например, изисква две 26V високопроизводителни V-lock батерии, за да работи FC-500C при пълна мощност. Използването на една батерия от 14,4 V на една и съща лампа ще ограничи мощността до 30%.

FC PowerController може също да управлява устройство от променлив ток чрез свързване към същия захранващ адаптер, който е включен в комплектите на FC 300B/500B/500C. Това позволява на свързаните тела лесно да преминат към захранване от батерия, ако променливотоковото захранване е изключено. Това също е удобно, когато телата трябва да се преместят бързо из студиото или мястото на снимки.

 

Интуитивен контрол

FC PowerController осигурява кабелно управление за FC 300B/500B/500C на разстояние до 3 м. Просто свържете към осветителното тяло чрез включения свързващ кабел и поемете управлението на светлината бързо и лесно. Има ясен двуинчов дисплей за показване на състоянието, с две копчета и два бутона за регулиране на настройките. Това улеснява потребителите да контролират устройството, дори когато е монтирано високо.

Практичен дизайн

FC PowerController е с размери 130,6×135,5×204,5 мм и тежи само 1,61 кг. Може лесно да се носи или окачва с помощта на елегантното вградено въже. В допълнение, уредът е снабден с плочка за бързо освобождаване, което му позволява да бъде монтиран на лека стойка или подпора с помощта на допълнителна клампа за осветление с бързо освобождаване.

Ефективно разсейване на топлината

Тялото на FC PowerController е здраво конструирано с тяло от алуминиева сплав. Има три радиатора от алуминиева сплав и вграден вентилатор. Вентилаторът работи тихо и в същото време осигурява разсейване на топлината, осигурявайки възможно най-добрите условия за аудио запис на снимачната сцена.

Включва:

FC PowerController × 1

3M DC свързващ кабел с 3,5 mm конектор × 1

Ръководство за потребителя × 1

 

Ключови характеристики на FC PowerController

• Проектиран с двуинчов екран, два бутона и две копчета

• С размери 130,6×135,5×204,5 mm и тегло само 1,61 kg

• Съвместим с осветително тяло от серия FC, което има DC 48V 4-пинов входен контакт

• Захранване на осветителни тела от V-образни батерии

• Захранвайте осветителните тела от контакта за променлив ток, като свържете включения в комплекта захранващ адаптер

• Осигурява кабелно управление на осветителни тела на разстояние до 3м

• Зареждайте една или две батерии 14.4-14.8V или 26V едновременно