photo1
09.07.2024

Стилът среща цвета - Представяме ви невероятния Nanlite FC-500C

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10 photo11 photo12 photo13 photo14 photo15 photo16 photo17 photo18 photo19 photo20 photo21 photo22 photo23 photo24

 

FC-500C е пълноцветно насочено осветление с висока номинална мощност от 520 W. Съчетава творческия потенциал на цвета с възможностите за оформяне на светлината на точков източник. Лесно създава мощен плътен лъч, когато се използва с рефлектори и спотове, или красив мек източник с достатъчно изходна мощност, когато се използва със софтбокс или друг модификатор. Освен това има разширени функции като режими на цветни ефекти и регулиране на зелено/пурпурно за прецизно съчетание с други източници на светлина. Уникалната комбинация от функции на FC-500C прави цветното осветление с висока мощност постижимо за широк кръг потребители, независимо дали са създатели на съдържание, фотографи или производствени екипи.

 

Зашеметяващ резултат: Бяла светлина или цвят

FC-500C използва високопроизводителната RGBW пълноцветна светлинна технология на Nanlite. Това прави светлината възможно най-ефективна, така че да може да осигури забележителен резултат както в CCT режим, така и в цветен режим. Той разполага с новопроектиран LED чип, съчетан с усъвършенстваната оптична технология на Nanlite за смесване на светлината, за да се осигури равномерен лъч и отлична производителност.

57050 лукса на 1 м (5600K, с рефлектор)

25590 лукса на 1 м (зеленo, с рефлектор)

Стилен и лек

FC-500C е стилно, практично и леко допълнение към всеки комплект. Той е проектиран с отличителен контрастиращ сиво/черен корпус и сини акценти на Nanlite. Състои се от осветително тяло с удобно разположени интегрирани контроли и ясен дисплей и отделно AC захранване. Тялото тежи само 3.91 кг, което прави FC-500C по-лесен за транспортиране и монтиране на снимачната площадка. Потребителите ще оценят лекотата, с която може да се използва например на напречно рамо за горно осветление.

Вече не е необходимо потребителите да избират между леко тегло или пълноцветно осветление - с FC-500C те могат да имат всичко.

 

Широк CCT обхват, висока точност на цветовете

FC-500C осигурява изключително цветопредаване, отговаряйки на стриктната точност на цветовете, изисквана днес както във видео продукцията, така и във фотографията. Използвайки специално разработената технология за смесване на цветовете на Nanlite, FC-500C предлага широк температурен диапазон от 2700K-7500K и ±150 зелено/пурпурно корекции. Това позволява лесна фина настройка на цветния изход, за да съответства на времето от деня или различните източници на светлина, според нуждите.

 • CCT диапазон: 2700K-7500K
 • G/M настройка: ±150
 • CRI: Средно 95 TLCI: Средно 94
 • TM-30 Rf: Средно 92 TM-30 Rg: Средно 100
 • SSI 3200K: 84 5600K: 71

Множество режими за ефективни операции

FC-500C има пет вградени режима на осветление, предлагащи почти неограничени възможности. Всички режими могат лесно да се контролират чрез интуитивния потребителски интерфейс на главата или чрез приложението NANLINK. Потребителите могат без усилие да постигнат идеалното осветление за своите снимки чрез бързо регулиране на цвета и ефектите по желание.

Режим CCT: Цветната температура и стойността на зелено/пурпурно могат да бъдат точно регулирани, за да възпроизвеждат различни светлинни ефекти или да създават различен вид.

Режим HSI: Цветът, наситеността и интензитетът на светлината могат бързо да се регулират, за да избирате от всеки един от 36000 цвята.

Режим RGBW: Това предлага индивидуален контрол на интензитета на червено (R), зелено (G), синьо (B) и бяло (W), което позволява широка гама от цветови опции.

Режим на гел: Изберете който и да е от 151 различни гелове. Основната цветна температура на светлината също може да се регулира и цветът на гела се визуализира на екрана на осветлението кеот е много полезно.

Режим ефекти: налични са 15 ефекта и параметрите на всеки ефект могат да се регулират, за да се постигнат възможно най-реални светлинни ефекти.

 

Множество опции за управление

Регулирането и управлението на FC-500C е лесно, но изключително гъвкаво. Всички параметри могат да бъдат достъпни с помощта на вграденото управление директно върху тялото на устройството. Алтернативно, светлината предлага както кабелни, така и безжични опции за управление, идеални за случаи, когато осветителното тяло е недостъпно или се изисква управление на множество светлини в по-сложни сценарии:

Вградено управление

FC-500C има елегантно проектирано оформление на управлението с два бутона и две копчета, комбинирано с ясен дисплей, за да направи настройката лесна.

Тези контроли предлагат прецизна работа с димиране със стъпка от 0,1%.

FC PowerController

FC-500C може да бъде свързан към опционалния FC PowerController за кабелно управление на разстояние до 3 метра от устройството. Дисплеят на контролера е дублиран с този на съвместимите модели от FC серията, което позволява на потребителите бързо и точно да задават опции.

Безжично дистанционно управление

FC-500C разполага с вграден 2.4G модул, позволяващ бързи и лесни дистанционни настройки на различни стойности като CCT, HSI и G/M настройка чрез безжичното дистанционно управление.

Контрол чрез приложението NANLINK

Напълно надграденото приложение NANLINK 2.0 предоставя цялостно и интуитивно управление със сензорен екран за FS-500C с помощта на таблет или смартфон, което значително подобрява гъвкавостта и използваемостта.

DMX/RDM контрол

За по-сложни настройки на осветлението FC-500C е проектиран с DMX порт. Може да се свърже към DMX конзола чрез съответният DMX адаптерен кабел с 3.5 мм конектор, осигуряващ надеждно управление за множество осветителни тела.

 

Широка гама от аксесоари

FC-500C разполага със стандартен за индустрията Bowens както и стойка за чадър. Това гарантира пълна съвместимост на аксесоарите, позволявайки на потребителите да се възползват от мощния източник за оформяне на светлината.

 • Френелова леща FL-20G
 • Оптичен спот PJ-BM-19/36 Bowens Mount с обектив 19°/36°
 • Параболични софтбоксове SB-PR-90/120/150-Q 90см/120см/150см (бързо освобождаване)
 • Софтбокс Lantern LT-80/120 -  80см/120см
 • Стрип софтбокс SB-ST-140×30 - 140×30см
 • Асиметричен софтбокс SB-AS-110X45 - 110×45см
 • И много други аксесоари с монтаж на Bowens.

 

Ефективно охлаждане

FC-500C разполага с по-голям вентилатор с диаметър 11 cm, който позволява ефективно охлаждане при по-ниски скорости. За минимизиране на шума има четири режима на вентилатора (Интелигентен / Висока скорост / Ниска скорост / Изключен), които позволяват на потребителя да управлява изискванията за осветление и аудиозапис.

В интелигентен режим вентилаторът автоматично регулира скоростта си въз основа на температурата на околната среда, позволявайки 100% изходна мощност, като същевременно ограничава нивото на шума до около 29 dBA*, което го прави подходящ за професионални проекти.

В интелигентен режим или режим на пълна скорост максималната мощност е 100%.

В режим на ниска скорост максималната мощност е 50%.

В изключен режим максималният изход е 8%.

*приблизително средно ниво на шум в интелигентен режим

 

Гъвкаво захранване

FC-500C поддържа DC 48V вход и може да се захранва или от включения захранващ адаптер, или от външни батерии (продават се отделно). Когато се използва с FC PowerController, FC-500C може да се захранва от една или две 14,4-14,8V/26V батерии, осигурявайки свобода на движение без ограниченията от необходимост от AC захранване. Тази настройка също така гарантира, че осветлението продължава да работи на открито или в други среди без достъп до захранване.

 

Актуализация на фърмуера

Корпусът на приспособлението FC-500C е снабден с USB порт за актуализация на фърмуера чрез USB устройство, отключвайки постоянно подобрена производителност.

 

EPP куфар за носене

FC-500C се предлага с куфар за носене, изработен от EPP материал с висока плътност, който предлага отлична устойчивост на натиск и издръжливост на удар. Това прави транспортирането на FC-500C удобно. Куфарът разполага с две ключалки за сигурно, но лесно отваряне, а внимателно проектираният интериор осигурява лесно съхранение и достъп.

FC-500C Основни характеристики:

 • LED RGBW прожектор
 • Номинална мощност от 520 W, мощна мощност, доставяща 57 050 lux@1m (с рефлектор, 5600K)
 • Широк диапазон на CCT от 2700K-7500K с ±150 зелено/пурпурно регулиране
 • Отлично цветопредаване с CRI/TLCI средно 95 и 94, TM-30 Rf средно 92, TM-30 Rg средно 100
 • Множество методи за управление: бордово, дистанционно управление, приложение Nanlink, DMX/RDM
 • Множество режими на осветяване: CCT, HSI, RGBW, гел, ефект
 • 15 вградени специални ефекта с персонализируеми параметри във всеки ефект
 • Четири режима на вентилатора: интелигентен, пълна скорост, ниска скорост и изключен
 • Построен с монтиране на Bowens и монтиране на чадър
 • Поддържа актуализация на фърмуера през USB порт на главата на лампата
 • Мощност и контрол с FC PowerController