photo1
26.06.2024

Европейският фотоконкурс „Градски съкровища“ 2024 търси победителите си


Дивата природа в града. Чаровни квартали. Зелено в сърцето. Това са трите категории във фотоконкурса „Urban Treasures“ 2024 на Европейската агенция по околна среда. 

„Целта на тазгодишния фотоконкурс "Градски съкровища" е да отбележи чрез снимки напредъка, който правим за озеленяване и подобряване на нашите квартали, да изобразим нашите градове и селища не само като бетонни мрежи, но и като живи, дишащи екосистеми, да отбележим положителните стъпки и дейности, предприети за едно по-устойчиво утре - такова, в което градовете процъфтяват заедно с природата, а кварталите се развиват като жизнени, екологични убежища“, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Фотоконкурсът е отворен за участие за всички, навършили 18 години граждани на 27-те държави-членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария, Турция, Северна Македония, Албания, Косово, Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина. Максиманият брой фотографии, с който може да се включите в надпреварата, е 5. Условието е да ги изпратите чрез онлайн формуляра в една или повече категории преди 1-ви октомври.  

„Приемат се снимки в близък план, от птичи поглед или от нивото на очите. Преди да кандидатствате, не забравяйте да се запознаете с Правилата и Условията за участие”.

Спечелилите проекти ще бъдат обявени на 29 ноември, а наградите са мотивиращи. Във всяка от категориите победителят ще получи паричен приз от 1 000 EUR. Ще бъдат отличени с премия от 500 EUR и най-добрият млад участник, и авторът на любимата снимка на публиката. Тя ще се определи в онлайн гласуване в периода 30 октомври – 13 ноември тази година. 

Dynaphos ви пожелава успех! 

Снимката към статията е илюстративна и е на F2F TV, дневникът на Екатерина Костова