photo1
07.06.2024

Panasonic Lumix GH7 - Значително подобрен АФ и нови възможности

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8

LUMIX GH7 предлага значителни подобрения в скоростта и качеството на видеозаснемането и още много други. 25,2M BSI CMOS сензор и подобрена ефективност на автофокуса с автофокус с фазова детекция, който добавя автофокус с разпознаване в реално време за човек/животно/автомобил/мотоциклет/влак/самолет. Вътрешен запис на Apple ProRes RAW и 32-битов плаващ запис, който не изисква регулиране на нивото на звукозаписа по време на снимане. Съвместимост с Adobe Cloud; LUT в реално време; Open Gate. 

  • 25,5-мегапикселов сензор и над 13 стопа динамичен обхват за живи и детайлни снимки/видео
    Вътрешен запис на Apple ProRes RAW и първият в света 32-битов плаващ запис
    Съвместимост с Adobe Frame.io Camera to Cloud
    Гъвкавото рамкиране Open Gate обхваща всеки формат с повишена детайлност
    LUT в реално време за зареждане на оригинални LUT файлове и прилагане на нови цветови изражения към видеоклипове/снимки

 

Професионални функции за професионално съдържание

GH7 предлага ключови подобрения, за да направи съдържанието ви по-ясно и по-ярко от всякога. Фазовият хибриден автофокус проследява непрекъснато обектите, като позволява на GH7 да ги заснема бързо и прецизно. Усилването на динамичния обхват на фотоапарата позволява широк динамичен обхват при всички диапазони на чувствителност ISO.

 

Ефективен работен процес

GH7 е създаден, за да направи работния ви процес безпроблемен. Вътрешният запис в ProRes RAW HQ и записът в 32-битов плаващ формат могат да се извършват на самото тяло на фотоапарата, което прави възможно създаването на висококачествено и високоефективно съдържание с минимални настройки.

 


 

Първото в света 32-битово float записване на аудио в камерата

В комбинация с DMW-XLR2 (продава се отделно) LUMIX GH7 предлага първия в света 32-битов плаващ запис*, който подобрява качеството и ефективността на целия работен процес. Със своя широк динамичен обхват 32-битовият формат float записва повече информация - от тихи до силни звуци, като премахва необходимостта от досадни настройки на нивото на звука по време на аудиозапис.

*За цифров фотоапарат със сменяем обектив, считано от 5 юни 2024 г. Според проучванията на Panasonic.

 


 

Вътрешно записване на ProRes RAW HQ

5.7K 30p ProRes RAW HQ кадри могат да се записват в самото тяло на камерата, което ви дава свободата да уловите момента с едно натискане на бутона, с минимални настройки и без нужда от външни устройства. Подобрената съвместимост с гимбала също разширява обхвата на изразяване.

*Записът не е възможен на SD картата.

 


 

Записване с ARRI LogC3

С помощта на DMW-SFU3A Software Upgrade Key (продава се отделно) потребителите могат да използват ARRI LogC3*, който позволява съгласуване на цветовете с цифровите кинокамери на ARRI. Обработката на изображението на кривата ARRI LogC3 на LUMIX GH7 е сертифицирана от ARRI за прилагането на тази функция. Опциите за запис в режим Log, който осигурява богата цветова информация и широк динамичен диапазон, са разширени, като включват ARRI LogC3 в допълнение към конвенционалния V-Log, което допълнително подобрява съвместимостта на работния процес на LUMIX.

*ARRI LogC3 е Log гама, разработена от ARRI и използвана в цифровите кинокамери на ARRI. Моля, обърнете внимание: ALEXA 35 използва ARRI LogC4.
*В LUMIX GH7 ARRI LogC3 може да се използва за 10bit запис в режим Creative Video.
・ARRI са регистрирани търговски марки на Arnold & Richter Cine Technik GmbH & Co. Betriebs KG.

 


 

Изключителна надеждност

Не е необходимо да спирате снимането поради прегряване(нещо, добре известно на ползващите Panasonic Lumix). Компактното тяло на GH7 и структурата за разсейване на топлината позволяват продължителен запис дори при снимане с голямо натоварване (4:2:2 10-битов C4K/4K 60p/50p, ProRes RAW HQ).

 


 

Фазов хибриден AF

Най-важното нещо при автофокуса е да бъде надежден. В допълнение към контрастния АФ LUMIX GH7 предлага системата за АФ с фазово разпознаване, която значително подобрява ефективността на проследяване на обекта и технологиите за измерване. Фотоапаратът може да улови обекта дори в предизвикателни сцени, в които участват няколко обекта, като осигурява точност дори в условия на задно осветяване или слабо осветление.

 


 

Разпознаване в реално време

Усъвършенстваният автофокус за разпознаване на LUMIX разширява възможностите за снимане на спорт, дива природа и автомобили/мотоциклети. LUMIX GH7 вече може да разпознава по-широк спектър от обекти и целеви части, включително човешки и животински очи, предната част на превозни средства, каските на шофьори и мотоциклетисти, първия вагон на влак и носа на самолет.

 


 

По-богато тонално изразяване

Функцията за увеличаване на динамичния обхват придобива два типа изображения с една експозиция и ги синтезира в реално време, за да създаде съставни изображения с богат тонален обхват дори в сцени със значителни разлики в яркостта. При неподвижните изображения тя позволява по-богато изразяване на тоновете на сенките в RAW данните. При видеото позволява запис на 13+ стъпки V-Log/V-Gamut.

 


 

LUT в реално време

LUT могат да се прилагат към снимки и видеоклипове в самия корпус на фотоапарата, което ви позволява да създавате снимки и видеоклипове направо от фотоапарата. Поддържа файлови формати „.VLT“ и „.CUBE“. Като използвате тази функция, можете да спестите време за сложния процес на последваща редакция. В комбинация с приложението LUMIX Lab можете лесно да създавате свои собствени LUT и да ги инсталирате във фотоапарата.

 


 

Приложение LUMIX Lab

Свръхбързата Wi-Fi връзка на GH7 ви позволява да свържете фотоапарата със смартфона си в три стъпки и да прехвърляте съдържание безпроблемно. Можете също така да изрязвате, да регулирате яркостта и да прилагате LUT, което позволява лесно редактиране за всяка платформа на социалните медии за един миг.

Интеграция на камерата с услугата Frame.io на Adobe

С функцията Camera to Cloud на Frame.io изображенията и видеоклиповете на създателите се качват автоматично, архивират се, споделят се и се работи съвместно с тях чрез облака.

 


 

Предаване на живо

Изберете любимия си подход за стрийминг, за да споделите най-новото си в реално време! За използване на открито безжичното предаване на живо (RTMP/RTMPS) се настройва лесно с приложението LUMIX Sync. За употреба на закрито се предлага и високостабилно  поточно предаване на живо по кабел (RTP/RTSP).

Неограничено време за запис на видео

Предлагайки 4:2:2 10-битов C4K/4K 60p/50p вътрешен запис, LUMIX GH7 осигурява неограничено време за запис, когато се използва при препоръчителната работна температура (-10°F-104°F).

Идеален за малки продуцентски екипи и в трудни условия, където мобилността и високото качество са задължителни. Позволява също така едновременен вътрешен запис и външен запис чрез HDMI изход.

Необходима е карта *CFexpress или SD карта с памет с клас 90 на видеоскоростта.