photo1
21.05.2024

NANLITE представя биколорните насочени осветления FC-60B и FC-120B, захранвани с USB-PD или V-mount

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10 photo11 photo12 photo13 photo14 photo15 photo16 photo17 photo18 photo19 photo20 photo21 photo22 photo23 photo24 photo25 photo26 photo27 photo28 photo29 photo30

 

Новите NANLITE FC-60B и FC-120B са биколорни LED осветления с размера на длан, захранвани от батерия, могат да работят и от USB-PD зарядни устройства и захранващи банки. И двата модела имат пълно управление чрез приложение и регулируема цветна температура от 2700К до 6500К.

И двете осветления са мощни, с изход от 10 790 lux@1m за FC-60B и 17 450 lux@1m за FC-120B (с 45° рефлектор при 5600K).

Те са високоефективни и наистина мобилни - идеални за всички творци, които снимат видео или снимки в студио или навън. И двете лампи могат да работят с USB-PD захранващи устройства, PD зарядни устройства или професионални батерии.

С опционален френел FL-11 и пълен набор от софтбоксове, прожекционни приставки и други модификатори, FC-60B и FC-120B са достатъчно гъвкави, за да се използват като ключова, запълваща, задна, акцентна светлина или светлина за ефекти.

FC-60B и FC-120B имат същата привлекателна естетика като наскоро пуснатите на пазара NANLITE FC-300B и FC-500B. Всички те споделят същото ДНК на дизайна на NANLITE и най-новите технологии. Заедно те допълват серията FC от достъпни съвременни високоефективни осветителни тела.

 

Светлина, където и да отидете, с USB-PD или V-mount

С многобройни възможности за захранване, FC-60B и FC-120B могат да се захранват от USB батерии или зарядни устройства чрез USB-PD протокол, V-mount батерии или захранване от променливотоковата мрежа. FC-60B може да използва и батерии тип NP-F. Всички тези варианти за захранване дават възможност за пълна изходна мощност. Мощността на FC-60B е 78 W, а на FC-120B - 145 W.

USB-PD мобилните захранващи банки или зарядни устройства трябва да поддържат продължителна изходна мощност от 30 W или повече.

 

Нова ръкохватка с V-mount за работа в ръка

Ако е необходима наистина мобилна работа, включените в комплекта и опционалните ръкохватки за батерии осигуряват тази възможност. Скоро ще бъде наличен и нов захват за захранваща банка.

Те позволяват лесното държане на FC-60B и FC-120B и едновременното им захранване - идеално за творци в движение.

Висока точност, висока производителност

FC-60B и FC-120B се отличават с изключително висока точност на цветовете, със среден резултат CRI от 96 и среден резултат TLCI от 98. Това ги прави идеални за заснемане на точни тонове на кожата и живи изображения в най-широк диапазон от сценарии на снимане.

Вградени са два изходни режима: Режим - максимален осигурява най-високия възможен светлинен поток за избраната цветна температура, като напълно освобождава ефективността на светлината. Алтернативно, режимът за постоянна изходна мощност гарантира постоянна яркост в целия диапазон на CCT, когато това е необходимо.

 

Стилен и практичен дизайн

FC-60B и FC-120B са едновременно практични и стилни. Те имат елегантен модерен дизайн с двуцветно сиво/черно тяло и стилни сини декоративни линии. Управлението е лесно достъпно чрез две копчета и два бутона на осветителното тяло. FC-60B е с 1,47-инчов дисплей, а FC-120B - с 1,9-инчов дисплей, които логично показват всички настройки с един поглед.

Вградената накланяща се конзола улеснява регулирането на позицията на светлината с движението си на 180 градуса. Захранващият адаптер има вградена предпазна лента, която позволява пренасянето му и лесното му монтиране. Предлага се опционалната скоба LG-V35 за закрепване на блока за управление директно към статив за осветление, която се прикрепя към FC-60B или FC-120B чрез плочка за бързо освобождаване.

 

Модифицирайте както пожелаете с FM mount

Малката светлина се нуждае от малък, но здрав начин за монтиране на включения в комплекта рефлектор или на опционалните френел, софтбоксове и оптични спотове. FC-60B и FC120B използват иновативният FM mount за аксесоари, която вече е стандарт за по-малките насочени осветителни тела на NANLITE. Той е изключително компактен и има на разположение пълна гама от модификатори на NANLITE, които позволяват на потребителите да оформят творчески светлината точно както им е необходимо.

Наличните модификатори на NANLITE FM Mount включват френел FL-11, оптични спотове с обективи 19° и 36°, 60-сантиметров софтбокс, 40-сантиметров осмоъгълен софтбокс, 60-сантиметров осмоъгълен софтбокс и 60-сантиметров Lantern софтбокс.

Включеният в комплекта адаптер за по-големият байонет Bowens прави осветленията съвместими с още по-голям избор от модификатори. В конзолата на всяка светлина има вграден държач за чадър, който позволява едновременното монтиране на чадър и рефлектор за проста, но ефективна настройка за меко осветление, която е лесно преносима.

Малък размер

Те са достатъчно малки, за да се поберат в почти всяка чанта за фотоапарат или комплект за осветление - FC-60B тежи само 700 г, а FC-120B - само 980 г. Няколко лампи FC-60B и FC-120B могат да се пренасят заедно в един твърд куфар, като например GUTEK Tortoise T-230, за да формират изключително мобилен професионален комплект за осветление.

 

Включен индивидуален калъф

Включеното в комплекта висококачествено куфарче е предназначено за удобно транспортиране на FC- 60B или FC-120B. Създаден за взискателни среди, то е проектирано така, че да бъде леко, но устойчиво на удари.

Управление чрез Bluetooth, 2,4 GHz или адаптиране към DMX управление

Както FC-60B, така и FC-120B са оборудвани с вградени 2,4GHz и Bluetooth модули за управление с помощта на приложението NANLINK 2.0. Приложението дава на потребителите прецизен и интуитивен контрол върху множество модели NANLITE и NANLUX, както и възможност за визуално нанасяне и управление на тези светлини върху диаграма на осветлението.

FC-60B и FC-120B имат и кабелни DMX/RDM връзки за напреднали потребители, които искат да изградят мрежа и да ги свържат с професионални конзоли за осветление.

Вградени ефекти

FC-60B и FC-120B имат вградени 12 често използвани специални ефекта, които могат да се управляват директно чрез граденото управление или чрез приложението NANLINK 2.0. Те могат да се използват творчески, за да оживят сцените с реалистични симулации на светкаивици, стробоскоп и др.

Пълен контрол на вентилатора за безшумна работа

За да се гарантира, че FC-60B и FC-120B работят възможно най-тихо, те са оборудвани с регулируема система за охлаждане, включваща четири режима на вентилатора: SMART, FULL SPEED, LOW SPEED и OFF. Режимът SMART автоматично регулира скоростта на вентилатора в зависимост от температурата на околната среда. Възможността за автоматичен или ръчен избор на оптималната скорост на вентилатора е идеална за записи на живо и други ситуации, при които нивото на фоновия шум е от първостепенно значение.

*В режим SMART устройството автоматично превключва скоростта на вентилатора в зависимост от температурата на околната среда.

В режимите SMART и FULL SPEED максималната мощност е 100 %.

В режим LOW SPEED максималната мощност е 50 %.

Когато вентилаторът е изключен, максималната мощност е 15%.

 

FC-60B/FC-120B Основни характеристики:

 • LED биколорна спот светлина
 • Съответна номинална мощност от 78 W и 145 W, изходна мощност, осигуряваща 10,790lux@1m и 17,450lux@1m (с 45°рефлектор, 5600K)
 • Широк диапазон на CCT от 2700K-6500K с два режима на работа: максимална мощност и режим на постоянна мощност
 • Отлично цветопредаване със средни стойности на CRI/TLCI 96 и 98, TM-30 Rf средно 95, TM-30 Rg средно 101
 • Интуитивна работа с 1,47-инчов (FC-60B) и 1,9-инчов (FC-120B) екран и  опростен дизайн на потребителския интерфейс
 • Множество методи за управление: вгрдено, дистанционно управление, приложение Nanlink, DMX/RDM
 • Множество възможности за захранване: захранващ адаптер, батерия NP-F, батерии с V-mount (14,4-14,8 V / 26 V), PD захранваща банка или зарядно устройство (батерии NP-F само за FC-60B)
 • 12 вградени специални ефекта с възможност за персонализиране на параметрите на всеки ефект
 • Захранващ адаптер, с вградена предпазна лента и плочка за бързо освобождаване за лесно монтиране и инсталиране
 • Регулируема система за управление на вентилатора с 4 режима: ИНТЕЛИГЕНТЕН, ПЪЛНА СКОРОСТ, НИСКА СКОРОСТ и OFF
 • Вграден с FM байонет и монтаж за чадър
 • Включеният адаптер Bowens позволява съвместимост с аксесоари за монтиране на Bowens
 • Поддържа актуализация на фърмуера чрез USB порт