photo1
15.05.2024

Canon обяви разработването на EOS R1: водещ безогледален EOS, който ще ви позволи да изпреварите конкуренцията

 

Canon разработва EOS R1 като водещ модел за EOS R SYSTEM

Новата система за обработка на изображения, допълнително подобрява AF и качеството на изображението

 

15 май 2024 г. – Canon Inc. обявяви днес, че в момента разработва EOS R1, пълнокадрова безогледална камера, като първия флагмански модел за EOS R SYSTEM, оборудван с RF байонет, лансиран през 2024 г.

 

 

EOS R1 е безогледален фотоапарат, предназначен за професионалисти, който обединява най-модерните технологии на Canon и съчетава производителност от най-висок клас с голяма издръжливост и висока надеждност, търсени във водещия модел. Тази камера драматично ще подобри производителността, както на неподвижни изображения, така и на видео (в сравнение с EOS R3) и ще отговори на високите изисквания на професионалистите на първа линия в широк спектър от области, включително спорт, новинарски репортажи и видео продукция.

Тази камера използва новоразработения процесор за изображения DIGIC Accelerator в допълнение към вече съществуващия процесор DIGIC X. Новата система за обработка на изображения, съставена от тези процесори и нов CMOS сензор, позволява обработката на голям обем данни при високи скорости и осигурява невиждан до сега напредък в автофокуса (AF) и други функции.

Чрез комбинирането на новата система за обработка на изображения и технологията за дълбоко обучение до напреднала степен, Canon постигна високоскоростно и голяма точност при разпознаване на обекти. Например, точността на проследяване на обекта е подобрена, така че в отборни спортни събития, където множество обекти се пресичат, целевият обект може непрекъснато да бъде проследяван, дори ако друг играч минава директно пред него. Освен това функцията AF „Приоритет на действие“ разпознава движението на обекта чрез бързо анализиране на състоянието на обекта. В моменти по време на спортна игра, когато е трудно да се предскаже какво ще се случи по-нататък, тази функция автоматично определя играча, извършващ определено действие, като например стрелба с топка, като основен обект и незабавно измества AF рамката, като по този начин помага за улавянето на решаващи моменти в играта.

Комбинацията от новата система за обработка на изображения и технологията за задълбочено самообучение ще помогне за подобряване на качеството на изображението. Canon внедрява функцията за намаляване на шума в изображението, която е предварително разработена и подобрена като част от софтуера за компютри, и като функция на камерата, за да подобри допълнително качеството на изображението, и да допринесе за креативността на потребителите.

Canon работи върху полеви тестове за тази камера и ще подпомогне заснемането на окончателни и въздействащи моменти на международни спортни събития, които ще се проведат в бъдеще.

В бъдеще Canon ще продължи да разширява гамата от камери EOS R SYSTEM и RF обективи, като по този начин ще продължи да отговаря на изискванията на голям кръг потребители и ще допринася за развитието на фотографията и видео културата.

EOS R1 ще е на пазара тази година.