photo1
14.05.2024

Anton/Bauer - синоним на върхово качество при батериите. Вече в Динафос!

 

Anton Bauer – десетилетен избор на операторите в цял свят!

Най-добрите в света решения за батерии за: камери, осветление, монитори и др.

 

 

Anton/Bauer е компания пионер сред производителите на батерии за кино и броудкаст, която стои зад много от технологиите за батерии, превърнали се в индустриален стандарт в света на излъчването, видеото и киното.

Операторите, използващи DSLR и безогледални фотоапарати, видеокамери и кинокамери, както и големи раменни камери за ENG или EFP, могат да намерят решение за нуждите си от енергия в гамата на Anton/Bauer. Водещите продукти на компанията включват батерии Gold Mount®, B-Mount и V-Mount, интелигентни зарядни устройства, кинематографски батерии и шини за монтиране на батерии, специално разработени за цифрово видео и електронно оборудване за полеви продукции.

Повече от 50 години Anton/Bauer е силата, която стои зад картината за всеки, който използва камера за заснемане на движещи се изображения. Независимо дали става дума за новини, заснемане на спортни събития на пистата или на терена, документиране на отдалечени, диви и екстремни среди или заснемане на филмови хитове в Холивуд, батериите Anton/Bauer са постоянна надеждна част от снимачната площадка.

 


Антон Уилсън и Джордж Бауър


Създаден за оператори на камери от оператори на камери.

През 1970 г. Антон Уилсън, оператор в американската телевизионна мрежа ABC, създава партньорство със съквартиранта си от университета „Корнел“ Джордж Бауер, опитен електроинженер. Мисията им е да създадат по-добра батерия. Използвайки реалния опит на Антон и неговите познания за предизвикателствата и разочарованията, с които се сблъскват екипите на камерите всеки ден, Бауер успява да разработи мощни решения, които стават пионер в производството на първите интелигентни зарядни устройства и цифрови батерии.

Първият от многото.

Поставяйки на първо място нуждите на операторите на камери, Anton/Bauer разработи редица първи в индустрията продукти, включително революционния Gold Mount® - първата гъвкава система за монтиране на батерии. Дотогава операторите на камери бяха принудени да носят батериите си на колани около кръста или през рамо. Gold Mount се отличава с уникална комбинация от монтаж и скоба, която може просто да се захване на гърба на камерата, осигурявайки не само изключителна производителност и най-сигурната връзка за захранване и комуникация, но и допълнителното предимство, че подобрява баланса на камерата, като компенсира теглото на обектива. Водещите световни производители на фотоапарати бързо възприеха тази система и Anton/Bauer беше на път да постигне световен успех.

Оттук нататък Антон/Бауер напредва в разработването на цифровите батерии InterActive® с първия в индустрията индикатор за ниво на батерията - основна иновация за компанията, която присъства в продуктите и до днес, и порта PowerTap® за осигуряване на захранване от батерията към аксесоари за фотоапарати в допълнение, което вече е стандартна функция в батериите.

С няколко патента за усъвършенствани технологии, Anton/Bauer също така е призната от индустрията с Emmy® за изключителни постижения в областта на инженерните науки и с наградата на Академията за наука и технологии®.


Далновидно мислене.

От скромното начало на партньорство между инженер и оператор до световния успех като стандарт за решения за батерийно захранване в областта на излъчването, видеото и киното - Антон/Бауер постоянно пробива нови пътища в разработването на решения за батерии, за да запази позицията си на първо място в областта на захранването на студия и локации. Днес, благодарение на комбинацията от дългосрочни взаимоотношения с клиенти и експерти в бранша, заедно с доказан опит в областта на научните изследвания и разработките на висококачествени технологии, Anton/Bauer е в състояние да отговори на бързо променящите се нужди на операторите на камери и създателите на съдържание, за да предостави най-съвременни решения за захранване, като сериите батерии DIONIC® и Titon™, което прави Anton/Bauer интелигентния избор за професионалните създатели на изображения.

Повишаване на стандартите за безопасност на снимачната площадка.

Anton/Bauer се отличава като водещ доставчик на безопасно и надеждно захранване за филмовата и телевизионната индустрия. Тяхната отдаденост се състои в това да гарантират, че всяка сцена се развива безпроблемно, подкрепена от безкомпромисния ни ангажимент за безопасност.
Благодарение на опита си, компанията разбира, че сигурността е над всичко. Нашият уникален стандарт „Три нива на защита“ за батерии и зарядни устройства не е просто обещание; това е комбинация от усъвършенствана софтуерна диагностика и щателна инженерна разработка, вградена във всеки продукт, пригоден да отговаря на строгите изисквания на излъчването и кинематографията.
Марката Anton/Bauer е синоним на безопасност в индустрията. Изборът на Anton/Bauer означава избор на спокойствие.  Ето как прилагаме три нива на безопасност при батериите и зарядните устройства.


 

При батериите

Ниво 1 - Интелигентно наблюдение
Интелигентното софтуерно наблюдение на Anton/Bauer означава, че не е необходимо да се притеснявате за критичните параметри на батерията.
Софтуерът на батерията следи непрекъснато:
- Напрежението на клетките
- Ток
- Температура
- Напрежение на цялата батерия
Това усъвършенствано наблюдение гарантира, че батерията ви работи оптимално по време на зареждане, разреждане или в режим на бездействие. С тази защитна мрежа можете да се съсредоточите върху заснемането на перфектните снимки без прекъсвания, знаейки, че оборудването ви е във върхово състояние.

Ниво 2 - Бързо реагиране
Хардуерното вземане на проби от Anton/Bauer осигурява допълнително ниво на защита, като реагира бързо на непредвидени пренапрежения, които може да не бъдат открити от софтуера. В резултат на това можете уверено да се ориентирате в динамичните условия на снимане, като разчитате на бързата реакция на батерията при неочаквани предизвикателства. Независимо дали заснемате екшън или отразявате събития на живо, батериите на Anton/Bauer ви подкрепят.

Ниво 3 - Максимална защита
Батериите на Антон/Бауер са оборудвани с допълнителни схеми, които осигуряват непрекъснато наблюдение на напрежението.
В редки случаи, когато първите две нива се сблъскат с неочаквано препятствие, това трето ниво влиза в действие и осигурява максимална защита. Чрез постоянно отваряне на предпазител на платката (PCBA), батерията се предпазва от потенциални повреди, като гарантира, че вашата безопасност никога няма да бъде застрашена.

 

При зарядните устройства

Ниво 1 - Множествена изолация
В случай на повреда на компонент нашите зарядни устройства са проектирани така, че да изолират засегнатата област от останалата част от веригата за зареждане. Захранващите устройства на Anton/Bauer са напълно отделени от веригата за зареждане, което предпазва цялата операция. С вградени функции като бързодействащи предпазители и защита от късо съединение, дори ако захранването се повреди, зарядното устройство остава устойчиво.

Ниво 2 - Комуникация

Нашите зарядни устройства водят сложен диалог с батериите, като осигуряват персонализирано зареждане.
Като комуникират с батерията, за да определят желаните ток и напрежение, зарядните устройства на Anton/Bauer създават персонализиран профил на зареждане, оптимизиран както за производителността, така и за дълготрайността на батерията.

Тази синергия между батериите и зарядните устройства е от първостепенно значение за постигане на максимална ефективност и удължаване на живота на вашето оборудване. Поддържането на екосистема от батерии и зарядни устройства на Anton/Bauer гарантира безпроблемна съвместимост и максимална производителност.

Ниво 3 - Контролирано увеличаване на скоростта

След като бъде установена комуникация между батерията и зарядното устройство, ние даваме приоритет на безопасността и прецизността по време на процеса на зареждане.

Вместо рязко прилагане на определеното напрежение и ток, Anton/Bauer прилагат подход на постепенно увеличаване, като внимателно следят реакцията на батерията на всяка стъпка.

Например, ако батерията Dionic XT90 поиска зареждане до 16.1 V при 4 А, зарядното устройство постепенно увеличава параметрите, като постоянно оценява състоянието и температурата на батерията.

Чрез непрекъснатата комуникация и наблюдението в реално време зарядните устройства на Anton/Bauer гарантират, че жизненоважната информация се запазва, а оборудването ви остава в безопасност през целия цикъл на зареждане.

Всички батерии Anton/Bauer минават през множество тестове за издръжливост при ниско налягане(например в самолет), температурен тест с рязка промяна на температурата при която се работи, симулиране на вибрации при транспортиране, тест за издръжливост при удар, симулация на късо съединение, тест с презареждане, бързо разреждане. 
Може да прочетете повече за тестовата лаборатория на Anton/Bauer тук

Разказваме всичко това, за да покажем, че Anton/Bauer е изключително надежден(не случайно предпочитан от мнозина) избор при професионално оборудване на кино и видеокамери. Източниците на захранване са изключително важни за протичане не безпроблемен и надежден процес, който предпазва вашата техника от нежелани последици и повреди.
 

Динафос е ексклузивен дистрибутор на Anton/Bauer в България. При нас, може да намерите всичко от различните гами батерии, зарядни устройства и аксесоари на марката! Вижте повече тук