photo1
26.04.2024

Atlas вече е в Dynaphos


Едни от най-достъпните професионални анаморфни обективи - Atlas, добре познати в световната кино индустрия, се появяват на българския пазар чрез Dynaphos. Вече сме техен официален риселър, за да повдигнем на раменете си вашите мечти за картина, сравнима с получаваната само чрез висок клас анаморфни кино обективи. 

Серията Orion

 

 

С първата си серия Orion Atlas показаха на света на киното, че е възможно да се създаде балансиран и надежден анаморфен обектив с 2x squeeze фактор на достъпна цена дори за оператор със собствена техника! Тази серия се разработва и подобрява до ден днешен, като с новия Orion 18mm T2 Atlas наскоро счупиха собствения си рекорд за най-широк анаморфен обектив в света (преди - Orion 21mm T2). 

Част от новите допълнения са телефото Orion 135mm T2.2 и 200mm T3.2. Освен тях, Atlas  предлагат Silver Edition на тази серия. Тя се отличава с неутрални отблясъци вместо с класическите сини, с които сме свикнали още от старите Panavision обективи.

Orion серията е предназначена за класическите Super 35mm сензори като с разширителите, които Atlas предлагат, могат да се покрият и full frame (36х24) сензори, вкл. VistaVision на RED и LF сензорите на ARRI. 

Но като се има предвид колко бързо навлизат full frame сензорите в съвременното кино, особено за собственици-оператори, които вече имат страхотни опции за достъпни камери от Blackmagic, Z CAM, Sony и др., Atlas решиха да създадат нова линия обективи

Серията Mercury

 

 

Серията Mercury е предназначена за работа с full frame сензори. В сравнение с предшествениците им или други анаморфни кино обективи на PL байонет те се отличават със своята компактност. 

Mercury серията е с 1.5x squeeze фактор, перфектен за широка гама сензори и изключително гъвкав за работа в различни формати. В модерна обвивка и компактни размери, обективите са с такива характеристики на рисунъка, които не изменят на  класическата анаморфна картина, с която сме свикнали. В момента в линията има 6 обектива:  36mm, 42mm, 54mm, 72mm, 95mm, 138mm, като всички имат еднакъв T-Stop обхват от T2.2 до Т16. 

Някои от филмите, снимани с Atlas

Някои от филмите, снимани в последни години с обективи Atlas, са Babylon (2022), Don't Look Up (2021), Bliss (2021). Atlas се ползват масово и в продукцията на музикални клипове на някои от най-големите звезди в индустрията. 

Поръчки и тестове на живо

 

 

Всички продукти на Atlas вече са възможни за поръчка от Dynaphos! Очаквайте събития и възможности за живи демота с обективите в комбинация с някои от най-популярните камери на пазара!