photo1
27.03.2024

Sigma допълва гамата от f1.2 обективи за Sony E и L-Mount

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10 photo11 photo12 photo13 photo14 photo15 photo16 photo17 photo18

 

 

Изключително красив рисунък, за да се възползвате от яркостта F1.2

SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art е проектиран с акцент върху висока разделителна способност от максимално отворена диафрагма в пълния фокусен диапазон и голямо, красиво изобразено боке. Контрастът между остротата във фокусната равнина и ефекта на разтапящото се боке създава триизмерен ефект благодарение на  голямата светлосила F1.2. В допълнение, диафрагмата с 13 ламели позволява красиво боке във фона. Фокусното дишане също е добре потиснато, така че при F1.2  обективът може да се използва напълно при запис на видео.
Виж тук - Промоция с предварителна поръчка
Светлосила F1.2 и висока резолюция от минимално разстоянние за фокусиране до безкрайност

Най-новият оптичен дизайн постига висока разделителна способност и всяка аберация е напълно потисната при максимален отвор на диафрагмата. Обективът е способен да изобразява детайли без цветни разливания във всяка ситуация. В допълнение, вграденият плаващ фокус е основната причина за подобряване на производителността  при фокусиране на къси разстояния, осигурявайки стабилно качество на изображението на високо ниво в целия диапазон от минималното фокусно разстояние до безкрайност.

Наситено и красиво боке без цветни разливания

Чрез коригиране на сферичните аберации, сагиталната кома, аксиални хроматични   и други аберации, обективът предоставя естествени боке изображения, които се замъгляват плавно и без изтичане на цвета от фокалната равнина. Двуредовото боке също е потиснато, което позволява на потребителите да се възползват от мекия боке ефект в изображението.
Закръглена диафрагма с 13 ламели

При този обектив SIGMA за първи път използва закръглена диафрагма с 13 ламели, която поддържа кръгла форма дори при максималто отворено положение.   Повърхностната точност на асферичната леща е подобрена до най-голяма степен, за да позволи плавни и красиви кръгли боке изображения във фона.
Проектиран да минимизира дишането при фокусиране

Оптимизирането на разположението на фокусната групата и асферичната форма на лещите и значително потиска дишането на фокуса. Промяната в зрителния ъгъл поради изместване на фокуса е сведена до минимум, създавайки естествено изглеждащо изместване на фокуса при запис на видео.

Проектиран да сведе до минимум отблясъците и ореолите

Отблясъците и ореолите, които намаляват качеството на изображението, са разгледани при всякакви условия на падаща светлина, въз основа на най-модерната технология за симулация. Високата устойчивост на задно осветяване позволява ясни и резки изображения при всякакви условия на осветеност.
Най-лекият обектив в своя клас*, подходящ за широк спектър от приложения

Чрез безкомпромисно преследване на високо оптично качество и ниско тегло, които по своята същност са противоречиви, най-високото ниво на качество е кондензирано в най-лекото тяло на обектив в своя клас. SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art може да се използва в най-различни ситуации и приложения.

 • Като сменяем обектив AF 50mm F1.2 за пълноформатни безогледални фотоапарати. (Към март 2024 г. от SIGMA)

Двоен HLA мотор, включващ нова система за фокусиране

Беше разработена нова система, която значително намалява обема, като същевременно поддържа същата мощност на моторите HLA, която се характеризира с  безшумност и висока точност на работа, и е представена във всяка от двете фокусни групи. Тази технологична иновация реализира както високоскоростен автофокус, така и компактно тяло на обектива.

Размерите на оптическата и механичната конструкции на обектива са сведени до абсолютния минимум

Всяко парче стъкло е направено възможно най-тънко, като се използват стъклени елементи с висок индекс на пречупване и четири асферични лещи. Високото ниво на производствена технология в единствената производствена база на SIGMA, фабриката Aizu, осигурява максимална прецизност, необходима за обработката на тези тънки стъклени елементи и прави това масово производство възможно. В допълнение, плаващият фокус осигурява висока производителност, като същевременно скъсява общата дължина, което води до компактен обектив. Във фазата на дизайн на механичната конструкция на обектива акцентът беше поставен върху намаляването на теглото. Чрез систематичното елиминиране на отделните компоненти, SIGMA постигна уникалния резултат - да произведе най-лекия обектив в своя клас, тежащ само 745g*

Богатство от функции за професионална употреба и отлично качество на изработка

В допълнение към различните функции, които улесняват фотографите, като бутона AFL* и пръстена за управление на диафрагмата, е търсен и ефекта, конструкцията на самото тяло на обектива да прави използването му приятно за фотографите. SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art е проектиран с висока функционалност и надеждност, за да отговори на строгите изисквания на професионалистите, както и с отлично качество на изработка за дълготрайна и надеждна употреба.

* Функцията е налична само на поддържани камери. Наличните функции може да варират в зависимост от използвания фотоапарат.

С гордост предтавяме един уникален фотографски инструмент с отлично качество на изработка и с високото качество на линията Art на SIGMA

Чрез сглобяване на високопрецизни части, изработени от леки и здрави TSC* и други материали, обективът има високото ниво на издръжливост характерно за спецификациите Art line на SIGMA, без да се жертва преносимостта, както и отлично качество на изработка, което позволява дълготрайност и надеждност на този   фотографски инструмент.

* TSC (Thermally Stable Composite) е вид поликарбонат със степен на термично разширение, подобна на тази на алуминия. Има висок афинитет към металните части, което допринася за висококачественото производство на продукта.

Различни функции асистиращи на фотографите при снимане

Обективът е снабден с бутон AFL, на който може да бъде присвоен набор от функции чрез менюто на камерата. В допълнение към пръстена за управление на диафрагмата, обективът е оборудван с превключвател за заключването му и превключвател за включване и изключване на щракането при неговото въртене.

Конструкция устойчива на прах и пръски* и водо- и маслоотблъскващо покритие

В допълнение към конструкцията, устойчива на прах и пръски, предният елемент на обектива разполага с водо- и маслоотблъскващо покритие, което позволява на фотографите да снимат без притеснения дори в сурова външна среда.

*Конструкцията е проектирана да бъде устойчива на прах и пръски, но не и водоустойчива. Внимавайте обектива да не влезе в контакт с голямо количество вода. Водата в обектива може да причини голяма повреда и дори да направи обектива непоправим.

Сенник тип лале, със заключване

В комплекта е включен сенник тип лале, оборудван  със заключващ механизъм.

Други характеристики:

 • Конструкция на обектива: 17 елемента в 12 групи, 4 асферични  елемента
 • Вътрешна система за фокусиране
 • Съвместим с високоскоростен автофокус
 • HLA мотор (Линеен задвижващ механизъм с бърза реакция)
 • Съвместим с корекция на аберациите на обектива

* Функцията е налична само на поддържани камери. Наличните корекции или функцията за автоматична корекция може да варират в зависимост от модела на камерата.

* На фотоапарати, където корекцията на аберациите на обектива се управлява с „ВКЛЮЧЕНО“ или „ИЗКЛЮЧЕНО“ в менюто на камерата, моля, задайте всички функции за корекция на аберациите на „ВКЛЮЧЕНО“ (АВТОМАТИЧНО).

 • Поддържа DMF и AF+MF
 • Съвместим с AF Assist (само Sony E-mount)
 • Супер многослойно покритие
 • Водо- и маслоотблъскващо (Water & oil Repelent) покритие на челния оптичен елемент
 • Пръстен за управление на диафрагмата
 • Превключвател за изключване на кликането на пръстена на диафрагмата
 • Бутон за заключване на пръстена на диафрагмата
 • AFL Бутон

*Само на съвместими камери. Наличните функции може да варират в зависимост от използвания фотоапарат.

 • Превключвател за режимите на фокусиране
 • Поддръжка за превключване между линейни и нелинейни настройки на пръстена за фокусиране на L-Mount тела

*Функцията е налична само на поддържани камери.

 • Влаго и прахо защитена конструкция
 • Сенник LH782-03 - тип лале, със заключващ механизъм
 • Съвместим със SIGMA USB DOCK UD-11 (продава се отделно / само за L-Mount)
 • Проектиран да сведе до минимум отблясъците и всички други оптични дефекти при насрещна светлина
 • Всеки един обектив преминава през патентована система за измерване на MTF на SIGMA преди напускането на завода.
 • Закръглена диафрагма с 13 ламела
 • Високо прецизен здрав месингов байонет
 • Налична услуга Mount Conversion Service
 • Изработка „Произведено Aizu, Япония”

За да научите повече за изработката на SIGMA, моля, посетете уеб сайта на SIGMA на адрес - https://www.sigma-global.com/en/about/manufacture/

Технически характеристики - Данните са за L-Mount.

 • Конструкция на обектива: 12 групи, 17 елемента (4 асферични елемента)
 • Зрителен ъгъл: 46.8°
 • Брой диафрагмени пера: 13 (заоблена диафрагма)
 • Минимален отвор на диафрагмата: F16
 • Минимално разстояние за фокусиране: 40 cm.
 • Максимален коефициент на увеличение: 1:6.2
 • Филтър диаметър: φ72 мм
 • Размери (максимален диаметър x дължина): φ81.0 мм x 108.8 мм.
 • Тегло: 745 гр.