photo1
29.08.2023

Sony представя най-малкия и лек широкоъгълен вариообектив в света - G-Master

photo2 photo3 photo4 photo5

 

29-ти август 2023 г. - Sony обяви пускането на пазара на широкоъгълен вариообектив G Master™ FE 16-35MM като 35mm пълноформатен α™ (Alpha™) обектив с E-байонет, който покрива фокусни дължини от 16mm до 35mm при максимална бленда от F2.8 за целия диапазон на приближение.

FE 16-35MM GM отговаря на нуждите на тези фотографи и видеографи, които търсят високопроизводителни обективи, а изобразителната мощ и високоскоростния AF (автофокус), които характеризират всички обективи от серията G Master, извличате максималното от характеристиките на фотоапаратите. Освен това, като най-малкия и лек обектив в света1, той е идеален, когато желаете по-голяма гъвкавост при снимки.

Като част от разширяването на гамата от широкоъгълни вариообективи ще бъдат  налични и вариообектив от второ поколение с максимална бленда F2.8[i], както и стандартен (24-70mm) и телефото (70-200mm) обективи. Тези обективи, които са най-леките в света,[ii] предлагат отлична резолюция, която допълнително подсилва възможностите на системата Alpha в разнообразни снимачни среди.

Най-малкият и лек в света F2.8 широкоъгълен вариообектив с висока резолюция

Благодарение на нов оптичен дизайн, който разполага ефективно изключително прецизно изработената XA (силно асферична) леща, FE 16-35MM GM постига висока резолюция и при максимална бленда F2.8 в целия диапазон на приближението. Това става възможно благодарение на новата асферична форма, предлагаща по-голяма свобода от преди. Освен зашеметяващото изразително боке на серията G Master с широк зрителен ъгъл, обективът предлага и изключителни характеристики при близък план за целия диапазон на приближение, като минималното разстояние при снимки е 0.22m, а максималното увеличение при снимки е 0.32x. В допълнение, оригиналното покритие на Sony Nano AR Coating II потиска нежеланите отблясъци и светли артефакти, за да улавяте ясни изображения, дори и когато в кадър попадне източник на силна светлина. Това е най-малкият и лек широкоъгълен вариообектив в света с обща дължина от 111.5mm и тегло приблизително 547g, което е с около 20% по-леко[iii] в сравнение с предходния модел.

 

Изключително бърз и прецизен AF, който извлича най-доброто от фотоапарата

FE 16-35MM GM  използва най-новите XD (изключително динамични) линейни мотори, които работят ефективно при задвижване на високи скорости. Така се постига тих AF, който е подходящ както за снимки, така и за видео клипове, и е до два пъти по-бърз от стандартните модели4. Можете да проследявате обекта дори и при видео клипове с висока кадрова честота, при които има видимо изменение на фокуса. В комбинация с тяло α1 е възможно да постигнете серийно заснемане при високи скорости до [iv] 30 fps с бърз, прецизен и тих фокус.

 

Функционалност и надеждност за по-голямо удобство при заснемане на фотографии или видео клипове

FE 16-35MM GM  предлага удобна функционалност и отлични характеристики при заснемане на снимки и видео, които ще отговорят на нуждите на всеки професионалист или запален любител. В сравнение с предходните модели, можете да постигнете качествени експресивни кадри без колебания в зрителния ъгъл, благодарение на намаленото нежелано изместване на фокуса по време на видео запис. Освен това обективът потиска изместването от центъра на тежестта при приближение и позволява стабилно заснемане, за да можете да снимате удобно и от стабилизираща система. За по-голяма функционалност са добавени пръстен за управление на блендата, който може да бъде фиксиран с бутон, и два бутона за задържане на фокуса, на които може да им бъде зададена всяка желана функция от тялото на фотоапарата.

Предната леща е с флуорно покритие за лесно отстраняване на замърсявания, полепнали по повърхността й. Oбективът е и със защита срещу прах и водни пръски, което ви позволява да използвате своя фотоапарат дори и на открито [v] без да се притеснявате.

 

Цена и наличност

Новият FE 16-35MM GM  ще бъде наличен от м. септември на цени от приблизително 5499 лв.

Открийте  различни ексклузивни истории, видеоклипове и интересно ново съдържание, заснето с най-новите фотоапарати на Sony и други продукти на марката във фотографският хъб на Sony за Европа, наличен на 22 езика. В него се публикуват новини за продукти и състезания и актуален списък със събития на Sony за всяка държава.

Продуктово видео за новия FE 16-35MM GM  можете да видите тук https://www.youtube.com/watch?v=0YT2d3aUBL0

За повече информация относно FE 16-35MM , посетете: https://www.sony.bg/electronics/smeniaemi-obektivi-fotoaparati-drugi-aksesoari/gp-x2

 


[i] Стандартед варио обектив “FE 24-70mm F2.8 GM II” / Телефото варио обектив “FE 70-200mm F2.8 GM OSS II”

[ii] Към датата на обявяване на продукта през м. август 2023 г. Проучване на Sony.

[iii] В сравнение с ”FE 16-35mm F2.8 GM”

[iv] С α1: Режим за серийно заснемане “Hi+”. Ефективно при скорост на затвора от 1/125 от секундата или по-висока.

[v] Не се гарантира 100% защита срещу прах и влага