photo1
12.07.2023

Sony FE 70-200MM F4 Macro G OSS II Lens™ разкрива нови фотографски възможности

 

Sony FE 70-200MM F4 Macro G OSS II Lens™ - изключително качество на изображенията и AF в един обектив

Варио телеобектив FE 70-200MM F4 Macro G OSS II с компактен и лек дизайн.

За първи път в света[1] снимане в полумакро с максимално увеличение от 0,5x в целия диапазон на приближение

 

На 12-ти юли 2023 Sony представи своя нов варио телеобектив FE 70-200MM F4 Macro G OSS II, който покрива фокусни дължини от 70mm до 200mm с максимална бленда F4 и е съвместим със серията 35mm пълноформатни фотоапарати α™ (Alpha™) с E-байонет.

FE 70-200MM F4 Macro G OSS II е лек, компактен варио телеобектив, подходящ за широка гама от различни ситуации. FE 70-200MM F4 Macro G OSS II предлага не само високоскоростен AF с отлични характеристики, запазена марка на обективите от G серията, но е и първият в света1 варио обектив, който предлага възможност за полумакро в целия диапазон на приближение с максимално увеличение от 0,5x[2] при всяка дължина. В допълнение се предлага възможност за телеконвертор (продава се отделно[3]), супер-телефотография до 400mm и макро увеличение до реални размери 1:1 при всяка дължина от диапазона на приближение[4].

Това е 50-тият пълноформатен обектив с E-байонет на Sony[5]. Още с пускането на своя първи обектив на пазара Sony заявява своя ангажимент да подкрепя фотографите и видео операторите в тяхната творческа работа, като събира на едно място най-новите технологии и постоянно разширява гамата обективи с E-байонет, покривайки както пълноформатните, така и APS-C форматите.

 

Компактен и лек модел, който дава възможност да снимате както от разстояние, така и отблизо, и е съвместим с телеконвертор

С обща дължина от 149mm и тегло приблизително 794g (без статива), FE 70-200MM F4 Macro G OSS II е варио обектив, който може да се използва за много различни цели, включително спортни сцени, пейзажи, диви птици и дори макро фотография.

При снимане от 70mm до 200mm, обективът позволява за първи път в световен мащаб[1] и полумакро[2] с максимално увеличение от 0,5x за целия диапазон на приближение. Усъвършенстваните асферични лещи помагат за постигане на равномерна отлична резолюция и контраст във всяка точка от изображението. В допълнение ED елементите (изключително ниска дисперсия) потискат хроматичните аберации.

Той поддържа и телеконвертор с отлични характеристики [6] (продава се отделно3). С възможност за супер-телефотография до 400 mm (еквивалентно на 600 mm при използване с APS-C фотоапарат)4, вие можете да уловите отдалечени обекти в уголемен размер на фона на красиво боке. При използване заедно с SEL20TC можете да снимате макро кадри до 1:1 в целия диапазон на приближение.

 

Бърз автофокус и отлични характеристики на видеозапис

Уникалният XD (extreme dynamic) линеен мотор на Sony увеличава скоростта на автофокуса с до 20%[7]. Получавате приблизително два пъти по-добро проследяване на движещи се обекти в сравнение с предходния модел[7], за да може да продължите да следите своите обекти с максимална прецизност. Въведени са съществени подобрения в проследяващия фокус при приближение[8]. Ако комбинирате с флагшип тялото α1, можете да снимате серийни снимки на висока скорост до 30 кадъра в секунда.

Също така е добавен нов режим на SteadyShot MODE3[9], който оптимизира алгоритъма за коригиране на трептенията на фотоапарата с фокус върху стабилността на кадъра и при снимане на движещи се обекти. В комбинация със съвместимо тяло получавате по-добро компенсиране на нежеланото трептене на фотоапарата за стабилни видео клипове.

 

Интуитивни функции и висока надеждност за безопасно използване и в неблагоприятни снимачни среди

FE 70-200MM F4 Macro G OSS II е в помощ на всички фотографи и видео оператори, които търсят интуитивна работа и надеждност от своите обективи. В допълнение към ограничител на фокусното разстояние и постоянен превключвател за директен ръчен фокус за мигновено превключване от AF към MF (ръчен фокус), включената в пакета разкачаща се връзка за статив осигурява допълнителна стабилност за супер-телефотография и макро снимки.

В допълнение предният елемент на обектива е с флуорно покритие за по-лесно отстраняване на пръстови отпечатъци, прах, мазнини и други замърсители от повърхността на лещата. Устойчивият на прах и влага дизайн осигурява допълнителна надеждност при употреба на открито и в неблагоприятни условия[10] за по-голяма свобода при снимане.

 

Цена и наличност

Новият FE 70-200MM F4 Macro G OSS II ще бъде наличен от август на цени от 3999 лв. 

* Японската дума Kando означава емоция, а Anshin има много значения, сред които спокойствие на ума, увереност, надеждност и доверие.

 


[1] Към датата на обявяване на продукта юли 2023 г.. Проучване на Sony.

[2] При използване на 35mm пълноформатен фотоапарат. При използване на фотоапарат с APS-C сензор се постига  еквивалентно 0,75x увеличение за целия диапазон на приближение в 35mm формат.

[3] 1,4x телеконверторен обектив “SEL14TC” и 2,0x телеконверторен обектив “SEL20TC”

[4] С “SEL20TC”

[5] Към датата на обявяване на продукта юли 2023 г..

[6] Максималната бленда с телеконвертори 1.4x и 2.0x е съответно F5.6 и F8.

[7] В сравнение с SEL70200G, изпитване на Sony

[8] В сравнение с SEL70200G за снимки, изпитване на  Sony.

[9] Възможно е да е необходимо обновяване на софтуера. Вижте страницата за поддръжка на Sony в интернет за информация относно съвместимите с фотоапарата продукти.

[10] Не се гарантира 100% защита срещу прах и влага