photo1
22.05.2023

Елате в студиото ни за приключенските истории на Иван Миладинов и Велико Карачивиев

 

Само ден след празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Dynaphos ви кани на вдъхновяваща среща с двама приключенци, които покоряват върхове и кръстоват поля, планини и гори у нас и по света, въоръжени с фотоапарат и камера. За да запечатат завинаги емоцията си от видяното. Да го покажат. И да ни развълнуват.

Иван Миладинов и Велико Карачивиев има какво да споделят и като опит, и като визия. Първият е нарекъл фотографския си сайт Magic Hour Dreamscapes- Photography by Ivan Miladinov и сам твърди:

"Всъщност магическият час е основната концепция на моите снимки. Много хора се заблуждават, че тайната на един хубав пейзаж се крие в някакви филтри, фотоапарати или още по зле - във фотошопа. Всъщност аз снимам, само тогава, когато светлината е мека, а цветовете приятно наситени. Когато наблюдавам някой природен феномен като мъгла или буря. Всеки един залез или изгрев сам по себе си е неповторим момент и може да преобрази едно място буквално за секунди - момент, който за съжаление трае доста кратко. Именно тези моменти преследвам в последните години".

Велико Карачивиев пък още от първата страница на уебсайта си направо ни гмурва в своите филми. Зад тях се крие професионалната му отдаденост на фотографията и видеото вече над 10 години и работата му в "Ню Бояна Филм" като колорист на Dailies и оператор. Носител на няколко международни награди за фотография, автор и оператор на филма "СЕВЕР", отличен с наградата "Най-добър български филм" през септември 2021 г. на Банско Филм Фест, Карачивиев признава:

"Страстта ми към пътуванията, фотографията и документалните филми продължава да расте с всяка изминала година".

В студиото в шоурума ни на бул. "Проф. Цветан Лазаров" 90 в София от 19:00 часа на 25 май Иван Миладинов и Велико Карачивиев ще ни покажат и разкажат за последното им приключение във величествените Хималаи. Как се правят подобни кадри, като този на Иван Миладинов в заглавието на статията, с каква техника и може ли нещо да обърка плановете на приключенците? Ще разберем още за трудностите по пътя им и защо природата е голямата им любов. 
"Приключенски истории с Иван Миладинов и Велико Карачивиев" е с вход свободен за всеки любопитен да чуе повече за пейзажната фотография и травъл филмите. Може не само да дойдете, а и да питате всичко, което ви интересува, ако сами планирате приключенски фото и видео пътешествия.