photo1
11.05.2023

PowerShot V10 - първата компактна видеокамера на Canon, специално проектирана за снимане на видеоблогове

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9

 

Запис на 4K UHD видео, висококачествен микрофон, вградена стойка и 14 уникални цветови филтъра превръщат новата Canon PowerShot V10 в идеалния спътник за снимане на видеоблогове

Canon Европа представи PowerShot V10 – лека и лесна за използване видеокамера за влогърите, които искат да показват приключенията си на своите приятели и последователи, без да се налага да носят твърде много оборудване. С тегло малко над 211 g и идеален джобен размер, PowerShot V10 предлага на създателите на лайфстайл и туристическо съдържание напълно оборудвано решение, което съчетава висококачествени микрофони с вградена стойка. Позволява да създавате увлекателно съдържание за вашите последователи благодарение на записа на стабилно 4K UHD видео с професионално изглеждащ разфокусиран фон.

 

 

Здравото тяло с вертикална ориентация е изцяло нова концепция на Canon – видеокамерата е толкова компактна и ненатрапчива, че авторите на съдържание могат спокойно да се слеят с обстановката, когато се снимат на многолюдни места. Не пропускайте спонтанни моменти и неподправени реакции – централно разположеният бутон за запис е специално създаден за бързо и удобно управление на видеокамерата с една ръка.

 

 

Невероятно качество на видеозаписа в дланта на ръката ви

PowerShot V10 разполага с голям 1-инчов CMOS сензор, който може да записва 4K видео със зашеметяващо качество, както и да заснема висококачествени снимки[1]. За постигане на усещане като на кинофилм създателите на съдържание могат бързо да променят атмосферата, като използват някой от 14-те вградени цветови филтъра и режима за гладка кожа.

Режимът „Цифров IS за видео“[2] е идеален за запис на видео без статив, тъй като неутрализира заклащането на фотоапарата и осигурява по-резки и гладки кадри с повече детайлност и яснота.

Удовлетворявайки разнообразието от изисквания на различните социални медии PowerShot V10 може да снима и в двете ориентации[3] и да записва до един час непрекъснато видео[4]. Наред с това функцията за автоматично нивелиране може да ви помогне да поддържате кадрите хоризонтални[5], намалявайки времето, необходимо за редактиране на вашето съдържание.

 

 

Чрез висококачествения звук вашето послание ще се чуе ясно

Идеална за открити пространства или градска среда, PowerShot V10 е оборудвана с два големи стерео микрофона, предназначени за запис на глас, и трети микрофон за редуциране на шума. В допълнение към вградения филтър за вятър може да се закупи ветробран (опция) като част от комплект аксесоари[6], осигуряващ подобрено качество на звука при записване на открито.

 

 

Предназначена да улавя всичко от ежедневието ви

Поместена в тяло с вертикална ориентация и проектирана мисъл за максимална опростеност, PowerShot V10 може да се управлява почти изцяло с една ръка. Оборудвана с 2,0-инчов LCD сензорен дисплей, който можете да завъртите напред – идеален за водене на собствен видеоблог или за запис на чужд такъв – тя ви позволява да снимате от ръце, за да можете лесно да улавяте емоции и да създавате атмосфера на близост между вас и вашите зрители.  Вградената стойка ви позволява да записвате повече съдържание със свободно стояща видеокамера[7], като например инструкции за готвене, новозакупени продукти и популярни формати, като „Приготви се с мен“, „Разопаковане“, „Попитай ме за всичко“, или видеа от жанра „статия-списък“.

 

 

Свързва ви с вашите последователи – независимо къде се намирате

PowerShot V10 е напълно съвместима с приложението Canon Camera Connect, така че можете лесно да прехвърляте видеозаписите си към смартфон или таблет през Wi-Fi. Работата с видео никога не е била толкова лесна благодарение на вградената интеграция с image.canon за временно съхранение в облака, откъдето можете директно да прехвърляте съдържание към избраната от вас платформа. Видеокамерата включва и HDMI и USB портове за лесно прехвърляне на съдържание към лаптоп или компютър или за използване като уебкамера.  За потребители, които са постоянно навън, видеокамерата може да се зарежда в движение чрез USB-C.

Предавайте вашето съдържание направо от видеокамерата към вашите зрители чрез лесните функции за поточно предаване на видео[8] на PowerShot V10, които ви позволяват да предавате на живо за вашите последователи със специални опции в менюто за излъчване в YouTube и Facebook[9].

 

 

Аксесоари, подходящи за всяко пътуване

Canon PowerShot V10 може да бъде закупена в два различни комплекта. Стандартният комплект включва захранващ кабел, мек калъф, капачка за обектива, ветробран и ремък за китка. Разширеният комплект е предназначен за потребители, които търсят повече творчески възможности и е проектиран в сътрудничество с SmallRig. Той включва клетка за камера, която може да се използва за монтиране на ринг лампа или на външен микрофон.

Основни характеристики на PowerShot V10:

 • Компактно и леко тяло с вертикална ориентация
 • Фокусно разстояние на широкоъгълния обектив 6,6 mm (18 mm за снимки и 19 mm за видео при 35 mm еквивалент), максимален отвор на диафрагмата f/2,8
 • Запис на 4K UHD видео при 29,97/25,00 fps и Full HD видео при 59,94/50,00 fps
 • AF с проследяване на лица
 • Запис на видео в режим за гладка кожа
 • Големи стерео микрофони
 • Накланящ се екран
 • Вградена стойка (лесно регулиране на наклона до 30 градуса)
 • 14 цветови филтъра
 • Заснемане на JPG снимки (еквивалент на интелигентния автоматичен режим за сцена)

Свързаност: Wi-Fi, Bluetooth, уебкамера [UVC/UAC]

 

Опаковка без пластмаса - PowerShot V10 се доставя в опаковка без пластмаса. Нетъкан текстил на растителна основа се използва за обвиване на разнообразното съдържание, което спомага за намаляване на въздействието върху околната среда.

Какво съдържа комплектът:

 • Видеокамера черно/сребристо
 • Интерфейсен кабел
 • Ремък за китка
 • Текстилен калъф
 • Капачка на обектива
 • Мини ветробран
 • Комплект с ръководства на потребителя
 •  

[1] 15,2 мегапиксела за заснемане на снимки

[2] Използването на режима „Цифров IS за видео“ води до изрязване на видеото. Функцията не може да се комбинира с автоматично нивелиране, цифрово увеличаване или с режим за гладка кожа.

[3] Може да снима вертикално чрез поставяне във вертикална ориентацията. Потребителите могат да зададат възпроизвеждане с вертикална ориентация чрез менюто на видеокамерата. При прехвърляне към който и да е софтуер или социална медия, видеото автоматично ще приеме вертикална ориентация.

[4] Максимално време за запис на видео до 1 час. Ако вътрешната температура на видеокамерата се повиши твърде много, времето за запис може да е по-кратко. Снимане на 4K UHD 29.97p за приблиз. 20 минути без ограничение поради повишаване на температурата е възможно, ако се започне от +23°C.  В другите режими няма ограничение поради повишаване на температурата (с изключение на запис на видео в режим за гладка кожа в 4K, който е ограничен до 5 минути).

[5] Видеото е леко изрязано и функцията за автоматично нивелиране не може да се комбинира с режим „Цифров IS за видео“ или режим за гладка кожа при снимане на видео.

[6] Комплектите може да се различават, ветробранът се продава отделно в Canon Store

[7] Вградената стойка позволява позициониране под ъгъл –30° до –10° за снимане от висок ъгъл и под ъгъл 10° до 30 ° за снимане от нисък ъгъл.

[8] За най-добри резултати се препоръчва стабилна Wi-Fi връзка с по-малко натоварен 2,4 GHz обхват и висока скорост на качване.

[9] Моля, имайте предвид, че платформата за поточно предаване на живо може да промени, спре или прекрати услугата по всяко време без предизвестие. Моля, информирайте се за най-новите изисквания на платформите за поточно предаване на живо. Canon не дава никакви обещания или гаранции по отношение на продукти или услуги на трети страни, включително поточно предаване на живо.