photo1
08.02.2023

Canon EOS R50 - идеалното попълнение в гамата EOS R за създателите на съдържание

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7

 

Най-новият безогледален фотоапарат от системата EOS R на Canon позволява на създателите на съдържание да издигнат креативността си на ново ниво

 

EOS R50 е малък и лесен за използване APS-C безогледален фотоапарат, проектиран с фокус върху създателите на съдържание

 

Canon Европа обяви EOS R50 – най-новото идеално попълнение в гамата EOS R за създателите на съдържание, желаещи по-сериозни резултати от постигнатото със своя смартфон. Този фотоапарат с гъвкави възможности предлага всичко -  4K видео, впечатляващо аудио и резки снимки. Лесният за използване интерфейс, опростена ергономичност и усъвършенствани нови автоматични режими гарантират професионално изглеждащи резултати. EOS R50 е перфектното решение за създателите на съдържание, които търсят специален фотоапарат, с който да развиват стила си и за снимки и за видео. Паралелно с EOS R50 Canon обявява и RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – компактен телеобектив, специално проектиран за APS-C фотоапарати от гамата EOS R.

Снимайте с лекота

EOS R50 е компактен и с удобен захват, което позволява на създателите на съдържание да го носят навсякъде. Повижният сензорен екран предлага удобство при композиране на кадри от всякакъв ъгъл – над глава, от земя или с фотоапарат, насочен към вас, за водене на видеоблог или заснемане на селфи. Управлението на фотоапарата е интуитивно, благодарение на сензорния екран, електронния визьор и опростеното разположение на бутоните.

Функцията „Творческа помощ“ автоматично осигурява идеалните настройки за различни сцени, а „Творчески клин“ заснема няколко изображения с различни стилове с всяко натискане на спусъка. Така EOS R50 идеален за всеки начинаещ в безогледалните фотоапарати, който си търси инструмент, позволявайки му развива уменията си със собствено темпо.

Творете като професионалист

24,2-мегапикселовият сензор с висока резолюция с размер APS-C осигурява реален контрол върху дълбочината на рязкост, като заснема снимки с висока детайлност и красиво разфокусиран фон, и записва UHD 4K 30p видео с предискретизация от 6K. При избор на функцията „Клин на фокуса“, може да се гарантира добро фокусиране при заснемане на обекти в близък план, благодарение на автоматичното комбиниране на изображенията. Фотоапаратът предлага редуциран цифров шум и записва видео с широк динамичен диапазон, който осигурява висока детайлност в светлите зони на изображението при сцени с голям контраст.

EOS R50 дава на потребителите силата и свободата да усъвършенстват креативността си с технологията Dual Pixel CMOS Auto Focus II, която разпознава и проследява хора, животни и превозни средства, за да фокусира бързо дори движещи се обекти. Снимащият няма да пропусне дори и един миг благодарение на серията от снимки с честота 12 fps с използване на електронна първа преграда и 15 fps при снимане с безшумен електронен затвор.

Многофункционално чехълче влогърите могат да използват лесно за външни аксесоари (например микрофон) или да го използват за захранване на съвместими аксесоари от фотоапарата, което да им осигури повече спокойствие, когато създават съдържание в движение.

Свържете се и споделяйте безпроблемно

Фотоапаратът позволява на амбициозните създатели на съдържание да прекрачват границите на възможностите си, без да нарушават ритъма на своята работа. Могат лесно да прехвърлят изображения и видео с помощта на приложението Camera Connect за незабавно споделяне и дистанционно снимане. Bluetooth връзката осигурява лесно използване на дистанционното управление BR-E1 или смартфон. Можете също да използвате EOS R50 като UVC/UAC уебкамера през USB връзка без необходимост от допълнителен софтуер за постигане на професионално качество на изображението при поточно предаване на видео или видеоконференции.

Идеалният вариообектив за пътуване

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM е компактен и многофункционален RF вариообектив (прибл. 3,8x), идеален за заснемане на отдалечени обекти или за създаване на изящни портрети с изолиране на обекта на разфокусиран фон. Стабилизацията му позволява да заснемат резки снимки дори без статив, а STM системата за фокусиране осигурява гладко и безшумно автоматично фокусиране, нужно за записването на видео. RF-S 55-210 mm F5-7.1 IS STM е създаден за пътешествия, спорт и домашни любимци и е перфектното решение за желаещите да експериментират с настройките. Той е идеалното допълнение за снимащите с EOS R50 и RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM.

Вижте повече за EOS R50 тук, а за RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – тук.

 

Основни характеристики на EOS R50:

  • 24,2-мегапикселов сензор с размер APS-C
  • Нови усъвършенствани автоматични режими
  • Dual Pixel CMOS Auto Focus II
  • 3" подвижен сензорен дисплей
  • UHD 4K 30p видео с предискретизация от 6K

 

Основни характеристики на RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM:

  • RF-S варио телеобектив (приблиз. 3,8x) с диапазон на фокусното разстояние 88 – 336 mm (пълнокадров еквивалент)
  • Нова оптика, която използва PMo асферичен елемент
  • Позволява снимане в близък план при максимално увеличение от 0,28x
  • Използва оптичен стабилизатор на образа (OIS) за 4,5 стъпки по-ниска скорост на затвора (стандарт CIPA) – 7 стъпки в комбинация с вградения стабилизатор на образа на фотоапарата (IBIS)