photo1
01.11.2022

Canon Water Challenge - годишен фотоконкурс

 

Водата е главният герой във фотоконкурса Canon Water Challenge

 

Любителите на фотографията и фотоентусиастите, които ценят водата като един от най-важните природни ресурси, са поканени да участват в новия фотоконкурс на Canon и да спечелят комплект EOS R10 с обектив RF-S 18-45mm 4.5/6.3 IS STM. Победителят ще се възползва и от ексклузивно пътуване до Истанбул и лична менторска сесия от посланика на Canon Лоренц Холдер.

 

София, България, 1 ноември 2022 г. – Днес Canon CEE обяви годишния си конкурс, в който фотографите да покажат своето точно око, творчески усет и технически умения в заснемането на водата в нейната най-неопитомена форма. Участието в конкурса е безплатно и всички фотолюбители са поканени да представят своя снимка, вдъхновена от водата. Фотографите са поканени да се „вдъхновят от водата“ и да я заснемат с прецизност и художествен усет, за да разкажат уникална водна фотоистория. Тазгодишната тема дава възможност на участниците да наблюдават водата в нейната най-чиста форма и да запечатат изящния ѝ облик в снимка, заснета с детайлност и техническо умение.

Темата „Вдъхнови се от водата“ прави водата главен герой и приканва фотолюбителите да изследват ослепителната същност и чистота на водата. Canon предизвиква участниците да бъдат креативни, да потърсят вдъхновение в уникална сцена с вода и да уловят момента с дълбоко усещане за нежността и грацията на водата – със или без присъствие на човек в снимката. Това може да бъде водна сцена, замръзнала във времето, снимка на силна човешка емоция, подчертана от вода, или спокойствието на водата в природата.

За да създадат фотография, достойна за награда, участниците могат да снимат през деня или през нощта, на закрито или на открито, да използват различни източници на светлина, отражения и пречупвания, да замразят действието или да създадат оптични илюзии. За да участват в конкурса, кандидатите трябва да изпратят изображение с резолюция най-малко 150 dpi и размер най-малко 2000 пиксела по дългата страна не по-късно от 12 декември 2022 г. Изображението не трябва да бъде силно редактирано или манипулирано. Участниците не могат да изпращат изображения, които преди това са печелили награда или са били отличени. Пълните условия са публикувани в www.canon.bg/get-involved/water-challenge .

Победителят ще бъде избран между 13 декември и 23 декември 2022 г. от жури, включващо посланика на Canon Лоренц Холдер, и ще бъде обявен в края на декември. Победителят ще получи комплект Canon EOS R10 с обектив RF-S 18-45mm 4.5/6.3 IS STM (на стойност над 1000 евро) и лична менторска сесия от посланика на Canon Лоренц Холдер.

Посланикът на конкурса Лоренц Холдер е известен фотограф и носител на множество награди Red Bull Illume. Лоренц живее във Фрайзинг, Германия и е специализиран в спортната фотография, както и в пейзажната и архитектурната фотография. Победителят в конкурса ще се срещне с Лоренц в Истанбул за лична менторска сесия, за да заснеме спиращите дъха водни пейзажи и съкровища на Истанбул с новия безогледален фотоапарат EOS R10.

Canon EOS R10, който е и главната награда, е невероятно универсален фотоапарат, който може да се справи с почти всичко – включително с водните пръски в тяхната перфектна форма – и да бъде съвършеният партньор за реализирането на творчески и художествени идеи.

 

Конкурсът е отворен за участие от 00:01 BST на 1 ноември до 23:59 на 12 декември 2022 г.

За да участвате в конкурса Canon Water Challenge 2022, посетете: www.canon.bg/get-involved/water-challenge/

 

© Лоренц Холдер, посланик на Canon

 

1 За пълните общи условия, моля, посетете: www.canon.bg/get-involved/water-challenge/terms-and-conditions/