photo1
21.09.2022

Panasonic обявява пускането на версия 2.2 на фърмуера за GH6

photo2 photo3 photo4 photo5

Panasonic обяви, че пуска програма за актуализация на фърмуера, версия 2.2, за своя LUMIX GH6, за да поддържа директен запис и възпроизвеждане на видео/снимки върху външен SSD диск, свързан чрез USB.

С най-новия фърмуер ще бъде възможен запис на Apple ProRes 422 HQ (максимум 1.9 Gbps) с високо качество и ниска компресия, или на 4:2:2 10-bit All-Intra с висока побитова скорост (битрейт) и голям обем директно върху USB диск (SSD) с максимален капацитет 2TB. Файловете с данни, записани на SSD, могат лесно да бъдат прехвърлени в компютър чрез USB връзка, което опростява работата по архивиране и прави процеса на постпродукцията по-ефективен.

Фърмуерът ще бъде наличен за безплатно изтегляне от глобалния уебсайт за потребителска поддръжка на LUMIX на 27 септември 2022 година: https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/

Panasonic продължава да следва своята философия за непрекъснато развитие и усъвършенстване чрез внедряване на модерни фърмуерни решения в безогледалните си фотоапарати, за да осигури възможности за по-гъвкави работни процеси при филмовата продукция.

  • Видео с висока кадрова честота, надвишаваща 60.00p, не може да се записва на външен SSD диск.
  • Не е възможно да се записват видео и снимки едновременно на SD картата или CFexpress картата, докато се записват на външния SSD.
  • Използвайте външен SSD диск с размер не повече от 2 TB, който е съвместим с USB Type-C. Препоръчваме да използвате външен SSD диск, чиято работа е потвърдена от Panasonic. Предварително обърнете внимание, че това не е гаранция за работата на всички устройства.
  • Най-новата информация за външните SSD дискове ще бъде налична на следния сайт за поддръжка едновременно с пускането на фърмуера: https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/connect/index.html
  • Apple и ProRes са търговски марки или регистрирани търговски марки на Apple Inc. в Съединените щати и/или други страни.
  • Логата на USB-IF са търговски марки на USB Implementers Forum, Inc.
  • Другите търговски марки и търговски наименования принадлежат на съответните им собственици.
  • Някои функции може да не са налични, в зависимост от ситуацията.
  • Конструкцията, дизайнът, техническите характеристики и спецификациите подлежат на промяна без предупреждение.