photo1
09.09.2022

Panasonic представя две нови професионални видеокамери с 1-инчови сензори

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10 photo11

 

Panasonic представя две професионални 4K 60p видеокамери, оборудвани с 1,0-тип (1,0-инчов) сензор, 24,5 mm (приравнено към 35mm) широкоъгълен обектив и оптично 20x увеличение

 

Panasonic има удоволствието да представи на пазара професионални 4K видеокамери с 1,0-тип (1,0-инчов) сензор, които предлагат богатите функции и производителност, изисквани от професионалистите, но с отличен баланс на теглото, който ги прави лесни за използване за новини, интервюта и събития.

Разработихме HC-X2 и HC-X20 с допълнително подобрена видео производителност и разширяемост в очакване на пазара за ръчни видеокамери с вграден обектив, който може бързо да се адаптира към всяко място, за което се очаква да остане стабилно търсене, без да бъде заменен от цифров SLR фотоапарати и смартфони.

 

HC-X2/X20 предлага оптична производителност, която няма да ви позволи да пропуснете нито един обект с функции като 20x оптично увеличение, 24,5 мм широк ъгъл за UHD и FHD, 4K високопрецизен AF с ново разпознаване на лица и по-висока прецизност, 5 - Axis HYBRID O.I.S.+, LCD с висока яркост и др.

За видео запис видеокамерите поддържат 4:2:2 10-битов 4K 30p/25p вътрешен видео запис и новия, високоефективен HEVC кодек. Те са оборудвани с голямо разнообразие от формати за запис за най-добър избор. Супер забавен каданс (120/100 fps) и VFR (2 до 60 fps) позволяват по-широк диапазон на видео изразяване.

Те също така са оборудвани с множество функции като едновременно показване на LCD монитора и EVF, тройни ръчни позвънявания, 2-канални XLR аудио входни терминали, ND филтър, двойни слота за SD карти, неограничено време за снимане, вграден Wi-Fi и повече за задоволяване на различни нужди в областта на професионалната видео продукция.

HC-X2, модел от по-висок клас, е наскоро оборудван с HLG*2 Gamma Mode и 13-stop V-log за използване при производството на 4K HDR видео съдържание, което се очаква да се увеличи в бъдеще. HC-X2 също поддържа директна връзка към Ethernet терминали и едновременен SDI/HDMI изход и е оборудван с HD възможности за стрийминг на живо и поддържа различни протоколи за стрийминг.

Panasonic ще предложи HC-X2 като видеокамера за средномащабно събиране на новини и стрийминг, която може да се използва за изграждане на професионални работни процеси, и HC-X20 като видеокамера за малки независими интервюта и събития.