photo1
09.09.2022

Canon разширява продуктовата си гама за телевизионни и кинопродукции

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6

 

Нови инструменти на Canon предоставят на телевизионните оператори и кинопродукциите подобрена функционалност и гъвкавост за създаване на висококачествено 4K съдържание с използване на оптимизирани работни процеси

 

София, 9 септември 2022 г. Canon днес разширява своите предложения за телевизионните оператори и кинопродукциите в съответствие с нуждите на потребителите с набор от продукти: включително CN8x15 IAS S E1/P1 – най-новият моторизиран кинообектив за разнообразни приложения, EU-V3 – модулен разширителен модул за EOS C500 Mark II и EOS C300 Mark III, актуализация на фърмуера на Cinema EOS и DP-V2730 – 27-инчов професионален 4K референтен дисплей, който се интегрира безпроблемно в работните процеси на телевизионните оператори и кинопродукциите.

 

Уловете света с кинокачество: CN8x15 IAS S E1/P1

С превъзходна комбинация от фокусно разстояние, компактни размери и ниско тегло CN8x15 IAS S E1/P1 поддържа камери с формат Super 35 mm, което го прави идеален за редица телевизионни и кинопродукции. С гъвкавия си диапазон от фокусни разстояния – от широк ъгъл (15 mm) до впечатляващо телеувеличение (120 mm), CN8x15 IAS S E1/P1 може допълнително да удължи фокусното си разстояние до 180 mm чрез вградения удължител 1,5x без промяна в покритието на пълнокадровия сензор. За целите на бъдещите продукции 8K оптични характеристики се поддържат в пълния диапазон от фокусни разстояния, което гарантира високо качество на изображението в цялата площ на кадъра.

Проектиран с мисълта за изображения с безапелационно качество, CN8x15 IAS S E1/P1 пресъздава прочутите топли цветове на Canon в унисон със съществуващата гама кинообективи Canon и използва диафрагма с 11 елемента, създаваща красиво и гладко боке. Предлагайки изключителни оптични характеристики – и спиращо дъха качество на изображението за HDR, 4K и 8K продукции – CN8x15 IAS S E1/P1 поддържа комуникация с EF гнездо, усъвършенствано предаване на метаданни, съвместимо Cooke /i Technology™, и също така е първият моторизиран кинообектив, който поддържа ZEISS eXtended Data™ (XD) комуникация при работа с PL гнездо. Притежавайки същия 16-битов енкодер, използван в студийните и съществуващите моторизирани кинообективи на Canon, който осигурява прецизни метаданни за позицията на обектива, вариото, фокуса и диафрагмата, CN8x15 IAS S E1/P1 поддържа информационни и комуникационни функции, които са от първостепенно значение за виртуалните, VFX и кинопродукциите.

Моторизираният кинообектив CN8x15 IAS S E1/P1 се предлага както за EF, така и за PL гнездо и включва мощен сваляем задвижващ модул със сервомотор. Това осигурява удобно боравене от рамо за снимащи в ENG/EFP или новинарски стил и достъп за аксесоари, необходими за кинопродукциите.

 

EU-V3: Модулен разширителен модул за продукции на живо, съвместим с EOS C500 Mark II и EOS C300 Mark III

С нарастващата миграцията към камери с широкоформатни сензори за телевизионни, новинарски и спортни продукции на живо – предоставящи на зрителите уникална картина, когато гледат играта на любимите си отбори – Canon се вслушва в желанията на потребителите с разширителния модул EU-V3 за EOS C500 Mark II и EOS C300 Mark III. Надграждайки модулната концепция на двете камери, той разширява и поддържа специфични функционалности за интегриране в конфигурации с няколко камери и за продукции на живо.

EU-V3 предлага ексклузивната функция SDI Return, позволяваща наблюдение в реално време на картината от видеосмесителя на продукцията. Изходящият порт за върнатия сигнал може да бъде избран измежду портовете VIDEO, EVF-V50, MON/HDMI и SDI-OUT. EU-V3 също така позволява поддръжка на Tally сигнал през Ethernet с използване на XC протокол – когато разширителният модул получи Tally сигнал, се включват индикаторите на камерата, показва се Tally индикация на дисплея и може да се препредава сигнал към външно устройство чрез 4-изводен интерфейс Hirose. Функциите SDI Return и Tally са от съществено значение за информиране на операторите на камери за това кога сигналите от техните камери са на живо, както и за текущото състояние на продукцията.

Позицията на фокуса на обектива също може да бъде показвана на екрана, когато използвате EU-V3 – със съвместими телевизионни и моторизирани кинообективи чрез 12-изводен интерфейс. Скалата за позицията на фокуса, която може да бъде показвана в горната или дясната част на екрана, позволява на потребителите да запаметяват множество позиции на фокуса върху скала за разстояние и ги информира, когато фокусът е постигнат в ръчен режим – като например при фокусиране на старт-финалната линия за състезание.

EU-V3 може да се комбинира с обектив CN8x15 IAS S E1/P1 както при работа с EOS C500 Mark II, така и при работа с EOS C300 Mark III.


Cinema EOS фърмуер: разширяване на хоризонтите

Canon въвежда нова актуализация на фърмуера на камерите Cinema EOS, за да разшири функционалностите за пазара на излъчване на живо и телевизионни продукции както за EOS C500 Mark II, така и за EOS C300 Mark III – позволявайки и на двете камери да се използват в среди и работни процеси на живо. Ключовите актуализации включват:

  • Поддръжка на XC протокол: интеграция в конфигурации с множество камери с поддръжка на директен контрол чрез RC-IP100 и Ethernet връзка.
  • Усъвършенстване на AF функциите: поддръжка на 120p/100p AF заедно с разпознаване на лица по време на запис с висока или ниска кадрова честота.
  • 4-канален нивоиндикатор за звука: индикаторът за ниво на звука ще показва всичките четири аудио канала, когато е избран този режим.
  • Поддръжка на нови аксесоари и обективи: позволява на EOS C500 Mark II и EOS C300 Mark III да работят перфектно както с CN8x15 IAS S E1/P1, така и с EU-V3, както и поддръжка на серията обективи Flex Zoom.

 

DP-V2730: 4K HDR дисплей от новото поколение

Усъвършенстваният професионален 4K HDR дисплей DP-V2730 използва 4K UHD панел с 1000 cd/m² пикова яркост на цял екран и технология за локално затъмняване на подсветката от Canon, която осигурява ултраниско ниво на черното от 0,001 cd/m². Страхотен избор както за телевизионни така и за кинопродукции, DP-V2730 притежава 27-инчов екран, постигащ висока яркост с минимален шум, което е идеално както за снимачните площадки, така и за средите за постобработка. Утрависоката яркост, детайлността в тъмните зони и широката цветова гама на Canon в пълната площ на екрана постигат сертификат Dolby Vision и Grade1A според стандартите EBU TECH3320[i] . DP-V2730 разполага с набор от всепризнати функции за наблюдение, като например осцилоскоп, хистограма, монитор на яркостта на кадъра, RGB Parade и много други – всички предоставени от най-новата платформа за обработка на Canon за водеща в класа производителност. Дисплеят е чудесен помощник в телевизионните и кинопродукции, осигурявайки 4K HDR характеристики от висок клас за снимачни площадки, OB бусове и постобработка, VFX и цветово градиране.

DP-V2730 притежава HDMI вход и 12G-SDI портове (4 бр. входове и 5 бр. изходи), способни да извеждат 4K60P 4:2:2 10-битови или 4K30P 4:4:4 12-битови сигнали, идеални за безпроблемна интеграция в разнообразни работни процеси. DP-V2730 може лесно да се свърже с компютър, таблет или смартфон и поддържа многоекранни конфигурации на Canon (чрез LAN връзка) чрез уеб интерфейса за дистанционно управление. Този интерфейс, оптимизиран за операции с докосване, предоставя наблюдение на изображението в реално време, подробна информация за сигнала и директен контрол върху входове, функции за наблюдение и настройки[ii]. Потребителите също така могат да се възползват от 4-посочен комутатор на SDI входовете чрез платена надстройка, който поддържа различни работни процеси, като например изпращане на видеосигнал към режисьорски монитор, външен рекордер или система за предаване на живо.

 

Нови продукти в професионалното AV портфолио

Заедно с изброените по-горе продукти днес Canon представя и най-новата PTZ камера – CR-N700 – както и видеокамерите XA65, XA60, XA75, XA70 и Canon LEGRIA HF G70. CR-N700 е 4K60P 4:2:2 10-битова PTZ камера със 12G-SDI интерфейс, предназначена за телевизионни продукции от висок клас. Новите компактни 4K видеокамери на Canon – XA65, XA60, XA75, XA70 и Canon LEGRIA HF G70, са проектирани да удовлетворят търсенето на споделяне на съдържание на живо с поддръжка на UVC.

За да научите повече за продуктите, представени на пазара днес, можете да намерите Canon на IBC от 9 – 12 септември в зала 11, щанд C45.

За да научите повече за CN8x15 IAS S E1/P1, посетете: https://www.canon.bg/lenses/cn8x15_ias_s-e1-p1/

За да научите повече за DP-V2730 посетете: https://www.canon.bg/professional-monitors/dp-v2730/

 

Основни характеристики на CN8x15 IAS S E1/P1:

  • Широк ъгъл 15-120 mm, с 8x увеличение
  • Вграден 1,5x удължител – осигуряващ фокусен диапазон до 180 mm
  • Покритие на пълнокадров сензор (със задействан удължител)
  • Висококачествена оптика за HDR, 4K и 8K заснемане
  • Модулна конструкция със сваляем задвижващ модул
  • Сменяема система за монтиране на обектива от EF към PF
  • Първият моторизиран кинообектив, поддържащ ZEISS eXtended Data (XD)

 

Основни характеристики на EU-V3:

  • Вход за SDI Return сигнал
  • Remote B (RS-422)
  • Ethernet
  • Поддръжка на Tally сигнал
  • Планка за V-Lock батерия (с D-TAP)
  • 12-изводен порт за обектив
  • DC изход 12V-2A

 

Актуализация на фърмуера на Cine EOS:

  • Поддръжка на XC протокол
  • Поддръжка на 120p / 100p AF
  • Разпознаване на лица при запис с висока или ниска кадрова честота
  • 4-канален нивоиндикатор за звука
  • Поддръжка на обективи серия Flex Zoom и CN8x15 IAS S E1/P1

 

Основни характеристики на DP-V2730:

  • 27” 4K UHD HDR дисплеи
  • 1000 cd/m2 яркост и 0,001 cd/m2 ниво на черното
  • Широко признати функции за наблюдение
  • Сертифициран според стандартите Dolby Vision и Grade 1A EBU TECH3220
  • Двоен/четворен дисплей с поддръжка на 8K
  • 12G-SDI и HDMI интерфейс
 

[i] Благодарение на своето съотношение на контраста, пикова яркост, ниво на черното, равномерност на яркостта и латентност дисплеят постига клас Grade 1A.

[ii] За активиране на тази функция е необходим платен лиценз.