photo1
08.09.2022

Canon с нова PTZ камера висок клас

 

Canon се цели в пазара на телевизионните продукции от висок клас с нова PTZ камера

 

Заснемането на видео с качество за телевизионно излъчване и усъвършенстваната свързаност позволяват на телевизионните продукции да работят по-ефективно

 

Sofia, 8 септември 2022 г. Canon Европа днес представя CR-N700 – PTZ камера, заснемаща 4K60P 4:2:2 10-битово видеосъдържание, с 12G-SDI интерфейс, предназначена за професионални телевизионни и студийни продукции и излъчване на събития на живо. Надграждайки технологичното наследство на Canon в областта на телевизионното оборудване, CR-N700 включва интелигентен автофокус, познат от популярни професионални кинокамери и видеокамери като EOS C70 и XF605, постигайки прецизен фокус в целия диапазон на PTZ функциите (въртене, накланяне и варио). Със своите мощни функции новата камера разширява PTZ гамата на Canon, предлагайки PTZ функционалност за всички видове продукции и технически изисквания.

 

Постигнете лесно качество за телевизионно излъчване.

За да отговори на настоящите изисквания на телевизионните оператори, CR-N700 използва CMOS сензор тип 1.0 и DIGIC DV7 процесор, за да предостави изключителна 4K UHD 60P 4:2:2 10-битова картина за наистина завладяващо съдържание. Осигурявайки висококачествено предаване, най-новата PTZ камера на Canon позволява на създателите на съдържание да предават поточно 4K 60P видео през IP – идеално за дистанционни продукции и излъчване на събития на живо. Това безупречно качество на изображението се дължи също и на професионалния обектив, който предлага 15x оптично увеличение и 30x разширено увеличение при снимане на Full HD видео. В комбинация с прочутия стабилизатор на образа на Canon телевизионните оператори могат да заснемат гладка и стабилна картина дори от разстояние. Това е идеално за заснемане на телевизионни риалити предавания или дори спорт, когато операторите искат дискретно да потопят зрителя в действието. CR-N700 разполага и с нощен режим, позволяващ на операторите да заснемат кадри при оскъдна светлина благодарение на вградения IR филтър. Наред с HDR форматите PQ или HLG телевизионните продукции могат да заснемат безкомпромисни кадри при всякаква светлина.

Издигайки гамата PTZ камери на Canon на ново ниво, CR-N700 е оборудвана с бърз, интелигентен и изключително прецизен автофокус благодарение на технологията Dual Pixel CMOS AF на Canon с усъвършенствана система EOS iTR AF X. Тази технология с изкуствен интелект проследява безпогрешно главата на обекта, докато той се движа и дори когато е обърнал лицето си. Функцията „AF с разпознаване на очи“ заключва фокуса върху някоя от зениците на обекта за още по-голяма прецизност, докато „AF с приоритет на лица“ позволява на операторите да дадат приоритет на конкретно лице в сцената. Това е идеално за ситуации, при които фокусът трябва да остане фиксиран върху реперна точка през цялото време.

Превъзходна свързаност, лесни работни процеси

Подобно на цялата гама PTZ камери на Canon, CR-N700 поддържа множество протоколи за безпроблемно интегриране в съществуващите работни процеси. Проектирана за лесно интегриране в разнообразните технологични екосистеми на телевизионните оператори, CR-N700 поддържа SRT и NDI|HX[i] протоколи за висококачествени 4K видеопотоци, а протоколът FreeD позволява интегриране с виртуални продукции. Чрез тези протоколи телевизионните оператори могат лесно да създават конфигурации с няколко камери, които отговарят на техните нужди, а XC протоколът на Canon им позволява да интегрират CR-N700 с други камери Canon Cinema EOS, като например EOS C500 Mark II, EOS C300 Mark III или професионални видеокамери, включително XF605[ii], за постигане на наистина гъвкава конфигурация. Възможно е също да съгласувате картината с тази на други камери Canon чрез настройки на изображението Canon Log 3 и Wide Dynamic Range.

Гъвкавата свързаност включва интерфейсите 12G-SDI и 3G-SDI, HDMI или IP (PoE++), които позволяват безпроблемно предаване на 4K60P видео за висококачествено телевизионно излъчване.. CR-N700 включва и професионални XLR аудио входове и GEN-LOCK порт за различните нужди на продукциите.

Усъвършенстван контрол

Най-новата PTZ камера на Canon предлага същото интуитивно управление като на другите модели в гамата. Усъвършенстваният задвижващ механизъм позволява бавни и прецизни движения с ъглова скорост 0,1°/секунда, което означава, че операторите могат да заснемат съдържание с характеристиките на кинофилм. Съвместимостта както с контролера RC-IP100 и приложението Remote Camera Control на Canon, така и с някои контролери на други производители допълнително опростява интегрирането в съществуващите конфигурации на продукциите. С функцията за изрязване на CR-N700 телевизионните оператори могат да получат два отделни видеопотока от една PTZ камера. Те могат да изберат конкретна зона от кадъра и да я изведат в отделен видеопоток с резолюция Full HD. Тази функция е идеална за продукции с ограничен брой PTZ камери на терен.

Заедно с CR-N700 днес Canon представя обектива CN8x15 IAS S E1/P1, разширителния модул EU-V3 и новата актуализация на фърмуера за Cinema EOS, която ще позволи на кинокамерите от висок клас на Canon – EOS C300 Mark III и EOS C500 Mark II – да се интегрират безпроблемно в работни процеси за излъчване на събития на живо. Canon днес представя и 27-инчовия референтен дисплей DP-V2730, който допълва гамата 4K дисплеи на Canon, за да предложи решение за всякакви нужди, както и видеокамерите XA65, XA60, XA75, XA70 и Canon LEGRIA HF G70, които отговарят на търсенето за споделяне на съдържание на живо.

 

За да научите повече за CR-N700, можете да намерите Canon на IBC от 9 – 12 септември в зала 11, щанд C45 или да посетите: https://www.canon.bg/ptz-cameras/cr-n700/

 

Основни характеристики на CR-N700:

  • CMOS сензор тип 1.0 и процесор DIGIC DV7, поддържащ 4K60P 4:2:2 10-битово видео
  • 15x оптично увеличение (30x разширено увеличение)
  • Dual Pixel AF със технология iTR AF X
  • Множество протоколи, включително NDI|HX, SRT, FreeD, RTMP(S), RTP, RTSP, стандартен комуникационен протокол и Canon XC
  • Усъвършенствана свързаност с 12G-SDI изход

 


[i] NDI е търговска марка или регистрирана търговска марка на NewTek, Inc. в Съединените щати и други държави.

[ii] Фърмуер за поддръжка на XC протокола на Canon за XF605 ще бъде наличен по-късно през годината.