photo1
28.06.2022

Nanlite обяви Новата Forza 150B

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6

 

Появява се ново поколение биколорни LED осветления, които отразяват тенденциите в снимането в творческия сектор.

Ярко, мобилно и с гъвкава CCT, Forza 150B се присъединява към гамата Nanlite Forza. Новата Forza 150B предлага по-голяма гъвкавост на CCT при малки размери.

Осветлението притежава множество функции, от гъвкави настройки на CCT, компактен форм-фактор до оптимално управление на вентилатора. То е универсален инструмент за осветление в движение, но също така предлага значителна мощност с равномерна светлина за използване при стрийминг на живо, интервюта и осветление в движение или в малки пространства.

С тегло oт 1,56 kg, мощност 23 130 лукса на 1 m (с рефлектор, 5600 K) и покритие на CCT от 2700К-6500К, Forza 150B постига перфектен баланс между размери, осветеност и CCT.

Независимо дали става въпрос за независими режисьори, които я използват като основна, или за филмови екипи, които я използват като допълваща, Forza 150B ще отговори на всички изискванията на снимачната площадка, които изискват регулируема CCT и кинематографично осветление.

Forza 150B постига истински напредък по отношение на качеството на цветовете. Точността на цветовете е усъвършенствана чрез стриктно тестване на предаването, верността и наситеността. Със средна стойност на CRI от 96 и TLCI от 98. TM-30 се отличава със средни стойности Rf 93/Rg 102.

Класическият дизайн "всичко в едно" е запазен и във Forza 150B. Тялото е изработено от издръжлив метал и въглеродни влакна, което го прави едновременно леко и здраво. Лесна за употреба с две копчета и един бутон. Forza 150B предлага устойчив минимализъм с повече опции за CCT.

 

 

Оборудвана със завършена система, Forza 150B дава възможност за повече свобода при безжичното управление на осветлението. Наред с вградениото управление, тя разполага и с Bluetooth и 2,4G, позволяващи връзка с приложението NANLINK APP за повече възможности за управление, като за по-голям контрол има и DMX/RDM съвместимост чрез допълнителен 3,5 мм кабел за кабелна връзка.

В допълнение към възможностите за захранване чрез стандартния променливотоков адаптер, опционалният V-mount батериен държач също може да осигури стабилно захранване. Ергономичният дизайн отговаря на изискванията за осветление при бързи презаснемания и в резултат на това подобрява ефективността на снимачната площадка.

Интелигентната система за управление на вентилатора е винаги отлична и безшумна, а настройката на осветлението и записа на звук няма да си пречат при сценарии като заснемане от близко разстояние, интервюта, диалози на малки сцени, стрийминг на живо и др.

 

Forza 150B има 12 вградени практически ефекта с регулируеми параметри за всеки от тях, които могат да се настройват свободно чрез вграденото управление или чрез NANLINK APP, като интензивност, CCT и скорост и др. Повече опции за CCT, както и по-прагматични варианти на ефектите също са налични във Forza 150B.

Екосистемата на FM Mount продължава да се разраства стабилно с Forza 150B и други модификатори, които също се присъединяват към нея.

Forza 150B също така е съвместима с популярните модификатори Bowens Mount с помощта на включения в комплекта адаптер, за да разкрие повече възможности за оформяне на светлината, както и за творчески виждания.

Управляващият директор на NANLITE Нанси казва:

"Всеки продукт на NANLITE е разработен с мисъл за професионалистите, Forza 150B не е изключение. Крайната цел винаги е да улесняваме живота им с всеки нов продукт, който се присъединява към нашите разширяващи се серии."

Основни характеристики:

  • Гъвкаво регулиране на CCT с диапазон 2700K-6500K
  • Тегло само 1,56 кг и мощност 23 130 лукса на 1 м (с рефлектор, 5600К)
  • CRI средно 96, TLCI средно 98, TM-30 Rg средно 102/Rf средно 93
  • Дизайн "всичко в едно" позволява по-лесна настройка и по-добра стабилност
  • Разполага с вградено, 2,4G, Bluetooth, NANLINK APP и DMX/RDM управление
  • Съвместим с V-mount батерии 14,8V-26V, с опционален V-mount държач за преносимо осветление
  • Интелигентно управление на вентилатора, елиминиращо смущенията между настройката на осветлението и звукозаписа
  • 12 вградени практически ефекта със свободно регулируеми параметри за всеки от тях
  • Съвместим с FM и Bowens байонет, безкрайни възможности за оформяне на светлината

 

 

Какво включва комплектът: