photo1
06.06.2022

Sony с награди TIPA Awards 2022 в пет категории

 

Sony печели в пет категории на наградите TIPA Awards 2022, сред които “Най-добър пълноформатен професионален фотоапарат” за Sony Alpha 7 IV

 

Sony с гордост обяви, че престижната асоциация Techincal Image Press Association още веднъж отличи качеството и иновативността на продуктите на Sony с общо пет награди TIPA. С отличия както в областта на Цифровата фотография, така и на Мобилната индустрия, Sony печели награди като “Най-добър пълноформатен фотоапарат” за Alpha 7 IV.

 

НАЙ-ДОБЪР ПЪЛНОФОРМАТЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОТОАПАРАТ: Alpha 7 IV

Редакторите на TIPA споделят твърдото убеждение, че всички фотографи, които са готови да се развиват и да разширяват своите творчески възможности при работа със снимки и видео, ще открият в A7 IV много неща точно като за тях. Благодарение на специалния дизайн, за който е използван пълноформатен 33MP Exmor R сензор с подсветка, се постигат ниски нива на шум и изображения с ярки цветове, като ефективността при ниска осветеност е подобрена с нативно ISO до 51,200 в допълнение към забележителен динамичен обхват от 15 стопа при най-ниските настройки на ISO. Процесорът BIONZ XR е изключително бърз и може да обработва 10 fps за до 800 последователни изображения в raw и JPEG формат, като възможностите за видеозапис са не по-малко впечатляващи - време за непрекъснат запис до един час при качество 4K 60p и по-голяма гъвкавост при последващата обработка благодарение на възможността за 10-Bit 4:2:2 запис. Множеството възможности за свързване включват вграден HDMI порт, подобрена връзка към смартфон устройство през приложението Imaging Edge, Wi-Fi и Bluetooth връзка и няколко възможности за стрийминг на живо.

 

НАЙ-ДОБЪР ФОТОАПАРАТ ЗА ВЛОГОВЕ ZV-E10:

Идеален за всички инфлуенсъри и всички, които търсят идеалното решение за създаване на блогове или онлайн излъчване на живо, Sony E10 отговаря на всички критерии на членовете на TIPA по отношение на дизайн, функции и снимачни режими, което го прави идеалният избор, когато снимачният екип се състои от един единствен човек. С 3-инчов въртящ се сензорен LCD дисплей, насочен микрофон с 3 капсули и отделен ветробран за ясен и чист аудио запис и различни снимачни режими, като например Background Defocus, E-10 е изключително практичен и атрактивен избор. Широк ISO диапазон от 100-3200 позволява работа в много различни условия на осветеност, а множеството портове, включително интерфейс за цифрово аудио, премахват излишното струпване на кабели и необходимостта от външно захранване, когато работите със съвместими микрофони, които могат да се монтират върху гнездото. През USB връзката получавате лесна възможност за стрийминг на живо от фотоапарата към мобилно устройство. E-байонетът е съвместим с над 60 различни обектива, което прави ZV-E10 един наистина универсален фотоапарат, с който сте готови да разкажете всяка история.

 

НАЙ-ДОБЪР СТАНДАРТЕН ПЪЛНОФОРМАТЕН ВАРИО ОБЕКТИВ: FE 24 – 70mm F2.8 GM II

Журито на TIPA счита, че дизайнът на обектива отговаря на нарастващите нужди на авторите на фотографско, видео и хибридно съдържание днес. Този обектив от второ поколение идва на пазара шест години след оригиналния G Master 24-70mm варио обектив. Той е по-малък и по-лек с подобрено (2X) AF проследяване благодарение на четири от разработените от Sony XD линейни мотора, в допълнение към изцяло нова оптична структура, която включва три асферични елемента, два от които са уникалните XA (силно асферични) елемента за висока резолюция, два елемента с изключително ниска дисперсия и два Super ED елемента с покритие Nano AR Coating II. Сред подобренията на видео функционалностите са изключително гладък и тих AF, по-малко нежелано изместване на фокуса при приближение, ръчен фокус с линеен отговор Linear Response MD за повече контрол при ръчно фокусиране и поддръжка на функцията за компенсиране на изместването на фокуса от съвместими фотоапарати от серията Alpha. Други нови характеристики са подобрен сенник на обектива, който работи с различни филтри, диафрагма с 11 ламели и по-добра защита срещу прах и влага.

 

 

НАЙ-ДОБЪР ПЪЛНОФОРМАТЕН ТЕЛЕФОТО ВАРИО ОБЕКТИВ: FE 70 – 200mm F2.8 GM OSS II

Вероятно най-популярната фокусна дължина сред варио обективите е 70-200мм, като тези обективи се считат за основна част от всеки набор обективи за експертните и професионални фотографи. Според журито на TIPA Sony 70-200мм поставя нови стандарти за тази класическа фокусна дължина, като включва изцяло нова автофокусна система с 4х по-голяма скорост и по-ниско с почти 30% тегло (под 1кг/2.3 lbs) в сравнение с предходните модели. Освен това обективът въвежда подобрения, които в значителна степен ограничават ефектите от изместването на фокуса при приближение, което е изключително важно за възпроизвеждането на качествено видео. Подобреният оптичен дизайн, който използва един от уникалните XA (силно асферични) елементи на Sony, гарантира рязкост на изображението във всяка точка на кадъра дори и при широко отворена бленда, а новоразработената диафрагма с 11 ламели ви помага да създадете меко и приятно изглеждащо боке. Поддържащата AF система използва впечатляващите 4 XD линейни мотора за по-добър проследяващ фокус, серийно заснемане със скорост 30fps и почти безшумен AF. Интегрираната стабилизация на изображението Optical SteadyShot предлага различни режими на работа и гарантира стабилност дори при най-дългата фокусна дължина.