photo1
17.05.2022

Nanlite представя новата Forza 60C

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10 photo11 photo12 photo13 photo14 photo15 photo16 photo17 photo18 photo19 photo20

 

 

Nanlite представя новата Forza 60C

Още един пробив в LED осветлението - новата Forza 60C е пълноцветен LED прожектор с RGBLAC система с шест цвята, който е значително по-компактен, лек и на достъпна цена!

 

Бъдещето на LED осветлението е в смелите иновации, Nanlite знаят това и се стремят към него от 30 години. Пускането на пазара на Forza 60C е още една крачка напред както за компанията, така и за индустрията, това е нов крайъгълен камък в 30-годишната история на Nanlite като водещ производител на LED осветление.

Използването на 60 ватови диодни осветления за създаване на съдържание и филмови продукции вече е предефинирано и спектърът му е наистина разширен.

Nanlite оптимизира разпределението на светлинния поток и създаде нов структурен дизайн за Forza 60C. Тялото на лампата тежи само 1,08 кг, но осигурява високи нива на осветеност чрез рефлектора си, достигайги 12 810 Lux@1M. Разликите в нивото на осветеност между различните цветове е елиминирано чрез научното калибриране на мощността на всеки светодиод.

Във Forza 60C е използвана иновативна шест цветна система RGBLAC, която разширява границите на LED осветлението.

Новата технология интегрира допълнителни светодиоди: Lime/Amber/Cyan в традиционния RGB източник. Основният проблем с непълния цветови спектър е решен а спектърът, близък до дневната светлина, е по-пълноценен от този, който е възможен с RGBWW светлините.

Forza 60C има отлична производителност по отношение на цветопредаването в сравнение с други RGB/RGBW/RGBWW осветителни тела, със среден резултат CRI/TLCI 96/95 и TM-30 Rf средно 95/ Rg средно 100. Постигнат е отличен баланс между безупречна точност на цветовете и изключително широк диапазон на CCT от 1800K-20000K с ±100 G/M регулиране. Forza 60C е първата светлина на Nanlite с най-широк светлинен спектър и цветова гама.

Новоразработената хардуерна и софтуерна платформа, създадена специално за работа със  RGBLAC осветление, означава че Forza 60C предлага професионални опции за HSI/RGBW/XY режими за калибриране на цветовете. Ефективността в работния процес може да бъде значително повишена чрез избиране на желаните цветове с по-голяма гъвкавост. Вграденото и 2.4G управление покриват общите функции, докато по-прецизните изисквания за настройка могат да бъдат изпълнени с APP и DMX/RDM управление.

Forza 60C продължава да използва популярната и постоянно развиваща се FM система, предлагайки голям избор от инструменти за управление на светлината. Изборът на твърда или мека светлина зависи изцяло от вас, като възможностите за оформяне на светлината са допълнително разширени чрез включеният адаптер към Bowens байонет.

L-образната вилка на Forza 60C може да се свърже с адаптер за батерии, за да се освободите от кабелите. Осветяването на сцената с минимални настройки се превръща в лесна работа при повечето обстоятелства. Няма да има намалена мощност, когато се захранва от батерия, като отговаря на всички очаквания за осветление в движение.

Във Forza 60C е вграден интелигентен вентилатор, който регулира скоростта в зависимост от температурата на околната среда. Вентилаторът автоматично ще премине на високоскоростен режим в среда с висока температура. Стабилното подаване на светлина е добре осигурено, като същевременно се полагат добри грижи за разсейването на топлината.

Управляващият директор на NANLITE Нанси казва:

"Обмислихме пускането на Forza 60C като малък подарък. за творците по целия свят, за да съвпадне с честването на нашата 30-та годишнина. Надяваме се, че този малък отпечатък във вашите осветителни сетове може да доведе до голяма промяна."

 

Основни характеристики на Forza 60C

- RGBLAC система с шест цвята, добавяща светодиоди Lime/Amber/Cyan към RGB;

- Олекотено тяло на лампата с тегло само 1,08 kg и осветеност до 12 810 Lux@1M;

- Калибрирано разпределение на мощността за всеки светодиод без разминаване в нивото на осветеност за всеки цвят;

- Изключително широк диапазон на CCT от 1800К-20 000К и настройка ±100 G/M;

- Безупречно цветопредаване, CRI/TLCI средно 96/95 и TM-30 Rf средно 94/Rg средно 100;

- FM монтаж с възможност за използване на екосистемата Bowens;

- Професионални опции за режими HSI/RGBW/XY за калибриране на цветовете;

- Опции за захранване с променлив и постоянен ток с ръкохватка за батерии за снимане в движение;

- Интелигентен вентилатор, който се регулира автоматично в зависимост от температурата на околната среда;

- Множество методи за управление, включително вграден, 2,4G, NANLINK APP и DMX/RDM управления;

- Възможност за обновяване на фърмуера чрез USB-A порта на корпуса на осветлението

 

Повече за Forza60C вижте тук.