photo1
22.03.2022

Sony обяви най-лекия FE PZ 16-35MM F4 G

photo2 photo3 photo4 photo5

Най-новото попълнение в серията обективи с E байонет на Sony предлага по-добро качество на изображението и по-добра функционалност за всички, които искат да създават пълноформатно съдържание

 

Sony вече предлага внушителните 66 обектива с E-байонет, след като обяви новия FE PZ 16-35MM F4 G (SELP1635G) – широк варио обектив с високо качество на изображението, автофокус с високи характеристики и усъвършенствани функционалности, специално разработени за нуждите на най-добрите автори на съдържание в света.

„Има все по-голяма нужда от „хибридни“ продукти, които да доставят високо качество както за снимки, така и за видеоклипове, тъй като търсенето на възможности за създаване на качествено съдържание се увеличава, особено онлайн.“ – каза Ян Салмон Леганьор, директор Продуктов Маркетинг, Цифрова фотография на Sony Europe. “Като най-лекия в света широкоъгълен варио обектив с постоянна бленда F4, дизайнът FE PZ 16-35MM F4 G е идеален за нуждите на тези взискателни потребители и отстранява всички пречки пред това да покажат пълния си творчески потенциал.”

AF с високи характеристики

FE PZ 16-35MM F4 G използва, за първи път в Alpha серията, шест XD (extreme dynamic) линейни мотора, оригинална разработка на Sony, както за фокусната система, така и за приближението. Бързото време на реакция и гладкият и тих режим на работа на тази система дава на потребителите нова свобода. Ако се използва флагшип тялото на Sony Alpha 1, е възможно да поддържате прецизен фокус, дори и при серийни снимки със скорост до 30 кадъра в секунда2.

Фокусът е от изключителна важност, когато снимате видео на забавен каданс, в 4K или 8K. Когато се използва с тела от серията α, FE PZ 16-35MM F4 G3 е способен надеждно да фокусира и гладко и безшумно да проследява фокусирания обект, дори и когато той се движи с висока скорост. Мощните XD линейни мотори, оптимизираните оптични елементи и бързото управление на обектива допринасят за постигането на изключително прецизен AF, без това да е за сметка на удобните и компактни размери на обектива.

 

Повече мобилност, повече контрол, повече надеждност

Когато на едно място се обединят дизайн и технологии от най-висок клас, вие получавате компактен и лек обектив, който обаче също така може да предложи и мощно приближение, безпрецедентно качество на фокуса и отделни пръстени за управление на приближението и блендата, което го прави идеалният избор, ако желаете по-голяма мобилност и по-лесна работа с обектива. Най-лекият в света4 широкоъгълен варио обектив с постоянна бленда F4, FE PZ 16-35MM F4 G тежи едва 353 grams, което е прибл. 30% по-малко в сравнение с SEL1635Z, и е с размери само 80.5 mm x 88.1mm с размер на филтъра φ72mm.

____
1. Към март 2022 г., според проучване на Sony сред широкоъгълните варио обективи с постоянна F4 бленда за пълноформатни 35mm сензори.

2. Режим за серийни снимки Hi+. Ефективно при скорости на затвора от 1/125 sec или по-високи. В режим AF-C или при скорости от или над 1/250 sec, максималната кадрова честота на серийното заснемане зависи от режима на заснемане.

3. Информация за съвместимите модели можете да намерите на адрес: https://www.sony.net/dics/breathing/​

4. Към март 2022 г., според проучване на Sony сред широкоъгълните варио обективи с постоянна F4 бленда за пълноформатни 35mm сензори.

Новият обектив FE PZ 16-35MM F4 G ще бъде наличен от май 2022 г.