photo1
06.10.2021

Canon обяви RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Canon ОБЕКТИВ RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Обектив за виртуална реалност, който опростява заснемането и постпродукцията на професионално 180° VR съдържание.

 

Заснемете изгледи, които са повече от виртуални

Уловете света във виртуалната реалност благодарение на RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, компактен, стереоскопичен RF обектив от серия L, способен да улавя изключително рязко съдържание, което – с останалата част от EOS VR СИСТЕМАТА на Canon, включително фотоапарат и софтуерно решение – превръща кадрите в наистина спиращо дъха визуално изживяване, потапяйки ви в околната среда.

Удивително практично (3D) 180° VR заснемане

Компактният дизайн с едно гнездо опростява бързите настройки на фотоапарата за професионално стереоскопично 180° VR заснемане, когато се използват съвместими фотоапарати с висока разделителна способност, пълнокадрови, с RF гнезда, като например EOS R51.

Ефективен и опростен работен процес

Със стереоскопично 190° зрително поле, две офсетови кръгови изображения тип „рибешко око“ са перфектно синхронизирани и записани едно до друго върху един пълнокадров сензор, готов за мощния плъгин2 EOS VR Utility2 на Canon за безпроблемна обработка при окончателното редактиране, което не изисква допълнителни довършителни операции.

Висококачествено заснемане на изображения

Отличаващ се с перфектно подравнени обективи тип „рибешко око“, насочени напред, RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE използва два UD елемента на обектив за коригиране на изкривяванията, както и специалните SWC покрития на Canon за намаляване на отблясъците и ореолите дори при условия на задна подсветка.

Бърза диафрагма от f/2.8 за снимане при ниска осветеност

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE се представя отлично при слаба осветеност благодарение на бързата диафрагма от f/2.8 с точно синхронизирана експонация и прецизно управление чрез дизайн с двойна електромагнитна диафрагма (EMD).

Изработка и устойчивост на атмосферни влияния за серия L

Тъй като това е обектив от серия L, RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE е изработен за професионална употреба. Той е устойчив на прах и пръски и има флуорно покритие, което отблъсква водата и замърсяванията по повърхността на обектива.

Носач за желатинов филтър за прецизен контрол на експонацията

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE има монтиран отзад носач за желатинов филтър за предварително нарязани ND покрития, който може да се използва за подпомагане на прецизния контрол на нивата на светлината, когато се използва в 180° VR видео продукции.

Оптични функции/спецификации

  • Размер на изображението:  Пълен кадър
  • Зрителен ъгъл (хориз., верт., диаг.):  190°, 190°, 190°
  • Конструкция на обектива (елементи/групи):  10/12
  • Специална оптика:  2 x UD
  • Брой на ламелите на диафрагмата:  7
  • Минимален отвор на диафрагмата:  16
  • Минимално разстояние за фокусиране (m):  0,2
  • Максимално увеличение (x):  0,03
  • Пръстен за управление:  Не
  • Покрития:  Super Spectra, SWC
  • Флуор:  Отпред