photo1
15.04.2021

Canon обявява три нови RF обектива

photo2 photo3 photo4 photo5 photo6

Canon обявява три нови RF обектива – включително един уникален, предлагащ на фотографите възможности от ново поколение 

 

София, България – 14 април 2021 – Днес, заедно с анонса за разработването на EOS R3 - високоскоростна, бързореагираща професионална безогледална камера, създадена да даде на спортните фотографи и фоторепортери предимството да улавят бързо действие, Canon Europe представя три нови RF обектива. 

RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM се присъединяват към обширната гама от оптически отлични и водещи в индустрията, RF обективи, създадени за системата Canon EOS R - система, предоставяща несравними възможности за фотографите днес и утре. Идеални за професионални фотографи на дива природа и спорт, тези супер телеобективи са първите от RF гамата, които разполагат с двойно захранване, позволяващо на камерите да фокусират по-бързо от всякога, помагайки на професионалистите да следят действията - дори когато снимате при 30 кадъра в секунда.

Днес Canon обявява и RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM - първият в света автофокусен макро обектив с увеличение от 1,4 пъти. Този обектив е от съществено значение за всички фотографи, от ентусиасти до професионалисти, които искат да усъвършенстват своите творчески умения с мощните предимства на камерите и обективите на системата EOS R.

 

RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM – супер телеобективи, с невероятна скорост на фокусиране

RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM се базират съответно на невероятните характеристики на EF 400mm f / 2.8L IS III USM и EF 600mm f / 4L III USM - две много обичани супер телефото лещи за професионални фотографи за спорт и дива природа. Докато оптиката и механиката на обективите са до голяма степен същите като версиите EF, възможностите на тези супер телефото обективи са на следващо ниво, тъй като те се възползват напълно от революционната система на Canon EOS R и RF Mount.

Професионалистите, използващи тези обективи, ще се радват на невероятни фокусни разстояния - още повече, когато се използват с удължители 1.4x и 2x RF - свръхвисока оптична производителност, бързо фокусиране, намалено тегло и подобрен баланс при използване с камера Canon EOS R System.

RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM могат да се похвалят с открояващите се характеристики на RF обективите на Canon, като 1/8-ма стъпка на блендата за видео и подобрена оптична стабилизация на изображението, функция, активирана от RF системата за комуникация, осигуряваща 5,5 стопа. В допълнение към това, обективите поддържат метод с двойно захранване за по-бърз AF с бъдещи тела. В резултат на това професионалистите могат да снимат далечно, бързо случващо се действие, което би приключило за броени милисекунди. И двата обектива разполагат с три скорости на ръчно фокусиране, за прецизен контрол и ръчен фокус - позволявайки да се правят корекции без превключване на режимите. Нещо повече, професионалистите могат да съхраняват две предварително зададени фокуси за по-бързо преминаване - спестяват време, когато трябва да реагират бързо и им позволяват да изтеглят фокус при снимане на видео. Фокусиращият пръстен може да се използва и като контролен пръстен с някои тела от серия EOS R.

Благодарение на използването на лещи Fluorite и Super UD плюс покритията ASC и Super Spectra, дори при максималната си бленда f/2.8, RF 400mm F2.8L IS USM предлага изключителна острота в целия кадър. RF 600 mm F4L IS USM също е с минимизирано изкривяване и отблясъци - дори при максимална бленда f/4 на обектива - гарантирайки, че професионалните изображения са с най-високо качество от край до край. Работейки уверено в условия на слаба светлина, RF 600mm F4L IS USM, благодарение на голямия си отвор на блендата f/4, и RF 400mm F2.8L IS USM  - f/2.8, и двата обектива поддържат 5,5 стопа на стабилизация на изображението - намалявайки разклащането на камерата, дори при слабо осветени условия, което ги прави идеални за професионалисти за постигане на успешен кадър, независимо от условията.

Създадени, за да вдъхнат увереност, и двата обектива са леки и издръжливи на безпощадно професионално използване. Независимо дали фотографите са на дъждовна линия или на прашно сафари, обективите издържат на теста със своето легендарно качество на изработката от серия L и отразяващо топлината бяло покритие.

 

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – a picture perfect macro and portrait lens

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM е един многофункционален обектив, който трябва да присъства във фотографското обурудване на полупрофесионалисти и ентусиасти. Подходящ е както за снимане на макро, така и на натюрморт и портретна фотография. Съотношението му на увеличение над средното от 1,4: 1 - което е възможно благодарение на плаващата система на обектива и късото фокусна отсечка - позволява на фотографите да заснемат изключителни детайли отблизо. Ласкавото фокусно разстояние от 100 мм при диафрагма f / 2,8 е идеално за тези, които искат да направят и поразителни портрети.

Допълнение към невероятното си увеличение, забележителна функция и подобрение спрямо неговата EF версия - ЕF 100mm f / 2.8L Macro IS USM - е новият променлив и регулируем пръстен за контрол на сферичната аберация. Фотографите могат да променят вида на фона и бокето на преден план, като същевременно им позволяват да създават ефект на меко фокусиране върху обекта. Максимална бленда f/2.8 с 9 остриета дава малка дълбочина на рязкост и красиво боке. Със своето професионално качество на изображението, което се вижда в цялата гама RF обективи на Canon, усъвършенстваният дизайн на RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM осигурява остри, висококонтрастни изображения от край до край.

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM разполага също с 5 стъпки оптична стабилизация на изображението и 8 стъпки (използвайки стандарти CIPA), когато се използва с EOS R5 и EOS R6, значително намалявайки трептенето на камерата, докато се снима от ръка. Dual Nano USM AF осигурява плавен, точен и високоскоростен автоматичен фокус, който е почти безшумен. „Дишането“ на фокуса също е потиснато - което го прави идеален за заснемане на филми и в постпродукция при Focus Stacking.
 

Повече информация за новите обективи ще откриете тук: 

RF 100mm f/2.8L MACRO IS USM: https://www.canon.bg/lenses/canon-rf-100mm-f2-8l-macro-is-usm/ 

RF 400mm f/2.8L IS USM: https://www.canon.bg/lenses/rf-400mm-f2-8l-is-usm/ 

RF 600mm f/4L IS USM: https://www.canon.bg/lenses/rf-600mm-f4l-is-usm/