photo1
09.07.2020

Canon представи четири нови RF обектива + 2 RF удължителя

 

Canon представя четири нови RF обектива – разширявайки гамата със супер-телефото възможности – плюс два нови RF удължителя

 

София, България, 09 юли 2020 г. – Заедно с днешното представяне на EOS R5 и EOS R6 – два фотоапарата, доразвиващи концепцията на безогледалните фотоапарати, които се присъединяват към революционната система EOS R на Canon, Canon Европа показва също четири нови RF обектива и два RF удължителя. Новите обективи добавят теле-фото приближение към иновативната гама RF, както и допълнителни творчески възможности за портретна и макро фотография за професионалисти и любители.

В унисон с дългосрочните планове на Canon за системата EOS R и RF байонета, днешните попълнения, подобно на останалите продукти от гамата RF, се възползват от предимствата на системата EOS R – помагайки на фотографите да постигат нови нива на качество, производителност и творчество.

 

Към гамата RF се присъединяват:

  • RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – компактен и универсален варио телеобектив от серия L с голям диапазон на фокусното разстояние, невероятно качество на изображението, стабилизатор на образа за 5 стъпки по-ниска скорост на затвора, два бързи Nano USM мотора, защита от атмосферни влияния и контролен пръстен за управление на насройките за оптимален контрол.
  • RF 600mm F11 IS STM и RF 800mm F11 IS STM –  най-леките обективи с автоматичен фокус в света съответно с фокусно разстояние 600mm и 800mm. С фокусни разстояния в диапазона на супертелеобективите, пълен автоматичен фокус и стабилизатор на образа, любителите могат да заснемат невероятно резки и детайлни изображения от разстояние. В съчетание с новите RF удължители – EXTENDER RF 1.4x и EXTENDER RF 2x – обективите могат да постигнат фокусно разстояние 1200 mm (RF 600 mm F11 IS STM) и дори екстремното фокусно разстояние 1600 mm (RF 800 mm F11 IS STM). Това осигурява на ентусиастите още по-голяма гъвкавост и творчески възможности заедно с напълно функциониращо и ефективно автоматично фокусиране. Подобни характеристики правят тези обективи идеален избор за заснемане на разнообразни обекти – от диви животни до самолети и дори снимки на Луната.  
  • RF 85mm F2 MACRO IS STM – задължителен обектив за ентусиастите, навлизащи в света на EOS R, които искат да заснемат впечатляващи портрети и детайлни изображения в близък план. Разкривайки предимствата на системата EOS R, този обектив с широк отвор на диафрагмата е оборудван със стабилизатор на образа за 5 стъпки по-ниска скорост на затвора (или 8 стъпки при използване на EOS R5/EOS R6) и макро възможности – две уникални функции, които не се срещат при обективите от този тип на пазара.
  • EXTENDER RF 1.4x и EXTENDER RF 2x – два издръжливи удължителя от висок клас с новоразработена оптика, създадени за разширяване на възможностите на представените днес обективи RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, RF 600mm F11 IS STM и RF 800mm F11 IS STM. И двата удължителя позволяват на професионалистите да удължават фокусното разстояние на съвместими обективи, като същевременно запазват качеството на изображението и производителността на RF гнездото за обектив.

 

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – компактен и универсален вариотелеобектив

Като водещ модел в гамата вариотелеобективи от серия L, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM е идеален за любители и професионалисти, занимаващи се със спортна фотография, фотография на диви животни и самолети, които се нуждаят от надежден, издръжлив и компактен обектив. За онези, които търсят диапазон на фокусното разстояние над 100 – 500mm, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM е съвместим с новите удължители EXTENDER RF 1.4x и EXTENDER RF 2x – предоставящи още по-широки възможности и творческа свобода на фотографите.

Снабден с един Super UD елемент и шест UD елемента, обективът ефективно неутрализира хроматичната аберация и вътрешните отражения (отблясъци) в целия диапазон на вариото за заснемане на висококачествени изображения с висока резолюция и висок контраст при максимално отворена диафрагма. Наред с това, оборудван със стабилизатор на образа за 5 стъпки по-ниска скорост на затвора (или за 6 стъпки, когато се използва с EOS R5 и EOS R6), обективът RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM постига съвършени изображения без размазване – за снимане без статив при големи фокусни разстояния или при ниски скорости на затвора. 

Снабден с технологията Dual Nano USM AF, вариотелеобективът се отличава с прецизно и високоскоростно автоматично фокусиране – за заснемане на диви животни и стабилен запис на видео. Нещо повече, иновативната плаваща система за фокусиране на Canon позволява подобрено фокусиране от разстояния до 0,9m.

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM разполага с програмируем пръстен за управление на обектива (стандартна характеристика за всички RF обективи), който позволява на фотографите да променят настройките, без да откъсват поглед от визьора.  Пръстенът на вариото с регулируем момент на завъртане позволява регулиране на усилието за настройване на вариото според предпочитанията на снимащия – идеално за фотографите в движение. Като обектив от серия L, моделът е оборудван с известната защита от атмосферни влияния на Canon, която позволява използване на обектива във всякакви метеорологични условия.

RF 600mm F11 IS STM и RF 800mm F11 IS STM – много леки супертелеобективи

Чудесни леки обективи на достъпна цена за любители фотографи, RF 600mm F11 IS STM и RF 800mm F11 IS STM са модели с нова концепция, предлагащи фокусни разстояния в диапазона на супертелеобективите и позволяващи на фотографите да заснемат далечни обекти с отлична детайлност. С минимално разстояние за фокусиране 4,5m (RF 600mm F11 IS STM) и 6m (RF 800mm F11 IS STM), тези обективи позволяват на ентусиастите да се приближат до обектите, като същевременно поддържат отличен фокус. Способността на обективите да заснемат сцени от голямо разстояние с автоматичен фокус и стабилизиране на образа се разширява, ако използвате удължителите EXTENDER RF 1.4x и EXTENDER RF 2x. С такива удължители могат да бъдат постигнати впечатляващи фокусни разстояния – до 1600mm, когато RF 800mm F11 IS STM се използва с удължител EXTENDER RF 2x.

 

И двата обектива са оборудвани с оптичен стабилизатор на образа и също така поддържат технологията Dual Pixel CMOS AF, когато се използват с безогледален фотоапарат от системата EOS R на Canon. Тази комбинация от характеристики позволява на тези супертелеобективи да заснемат изображения с висока рязкост – дори когато снимате без статив или монопод – тъй като размазването, причинено от заклащането на фотоапарата, се редуцира драстично.

Леки и компактни, тези обективи са блестящ пример за потенциала на RF гнездото за обектив на Canon. Използвайки дифракционна оптика в комбинация с RF гнездо за обектив и константен отвор на диафрагмата f/11, и двата обектива демонстрират превъзходството на Canon в иновациите при оптичните технологии. С иновативна концепция и изцяло новоразработени, и двата обектива са значително по-компактни и по-леки в сравнение със съществуващите EF супертелеобективи. Обективите използват телескопична конструкция, благодарение на която се удължават при употреба и се прибират лесно за съхранение – идеално за пътуващи фотографи, които разполагат с ограничено багажно пространство за фотографския комплект.

Оборудвани със STM технология, и двата обектива предлагат изключително тихо и идеално гладко фокусиране – отлично за запис на видео, тъй като шумът от работата на обектива е минимален. Наред с това пръстенът за управление на обектива на RF 600 mm F11 IS STM и на RF 800 mm F11 IS STM осигурява на фотографите директен и бърз контрол върху настройките за скорост на затвора / компенсация експонацията / ISO чувствителност / AF функцияx. Константният отвор на диафрагмата на обектива осигурява също идеално кръгъл ефект „боке“, а голямото фокусно разстояние позволява на фотографите да разфокусират фона достатъчно, когато заснемат обекти от по-голямо разстояние – отлична характеристика при снимане на животни, тъй като обектите се открояват по-добре.

RF 85mm F2 MACRO IS STM – перфектни портрети

За любителите на портретната фотография със своето 85-милиметрово фокусно разстояние лекият RF 85mm F2 MACRO IS STM е идеален за заснемане на впечатляващи снимки с атрактивна перспектива и разфокусиран фон. Комбинацията от отвор на диафрагмата f/2 с пълнокадров сензор осигурява плитка дълбочина на рязкост за отлични резултати – дори в условия на слаба светлина.

RF 85mm F2 MACRO IS STM е оборудван със стабилизатор на образа за 5 стъпки по-ниска скорост на затвора (или 8 стъпки при използване на EOS R5/EOS R6) и позволява на ентусиастите да заснемат обекти при впечатляващите 50% от реалния размер благодарение на своето макро съотношение 1:2. И двете характеристики, които не се срещат в другите конкурентни модели, осигуряват на любителите снимки и видео с невероятно качество и изключителна гъвкавост. Благодарение на STM мотора за фокусиране, RF 85mm F2 MACRO IS STM постига бърз и гладък автоматичен фокус както при заснемане на снимки, така и при запис на видео – което го прави идеален избор за любители, които навлизат в света на безогледалните фотоапарати и желаят да заснемат качествено видео и впечатляващи снимки.

EXTENDER RF 1.4x и EXTENDER RF 2x – безкомпромисни изображения, които стигат по-далеч

EXTENDER RF 1.4x и EXTENDER RF 2x са за фоторепортери и фотографи на дива природа и спорт, които желаят да снимат обекти от голямо разстояние. Надеждни и издръжливи, тези удължители съответстват на характеристиките на RF обективите на Canon и, когато се използват със съвместими обективи, осигуряват изображения с безкомпромисно качество. 

И двата удължителя използват високотехнологично стъкло с висок коефициент на пречупване и ниска дисперсия, за да контролират кривината на фокусното поле и хроматичната аберация за ненадминато качество на изображението. Те също така включват оптимизирано покритие на лещите и трислоен оптичен елемент за намаляване на отблясъците от обектива. Освен че осигуряват превъзходни оптични характеристики, удължителите разполагат с термоизолационно покритие, което предотвратява влошаването на работата при високи температури, и с уплътнения за защита от атмосферни влияния, когато се използват със съвместим RF обектив от серия L. Наред с това, когато се използва с RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, диапазонът на вариото е ограничен от 300 до 500 mm при монтиран удължител, за да се предотврати удар на задните елементи на обектива в тези на удължителя.

 

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – основни характеристики:

  • Диапазон на вариото 100-500mm
  • Един Super UD елемент и шест UD елемента
  • Стабилизатор на образа за 5 стъпки по-ниска скорост на затвора (стандарт CIPA)
  • Dual Nano USM технология
  • Програмируем пръстен за управление на обектива
  • Защита от атмосферни влияния на серия L.
  • Съвместим с EXTENDER RF 1.4x / EXTENDER RF 2x (използваеми фокусни разстояния от 300 до 500mm)

 

RF 600mm F11 IS STM и RF 800mm F11 IS STM – основни характеристики:

  • Фокусно разстояние 600 mm (RF 600 mm F11 IS STM) и 800 mm (RF 800 mm F11 IS STM)
  • Стабилизатор на образа (RF 600 mm F11 IS STM: 5 стъпки по-ниска скорост на затвора, RF 800mm F11 IS STM: 4 стъпки по-ниска скорост на затвора)
  • STM технология за автоматично фокусиране
  • Леки (RF 600 mm F11 IS STM: приблиз. 930 g и RF 800 mm F11 IS STM: приблиз. 1260 g)
  • Компактни – с телескопична конструкция, която се разгъва при употреба и се прибира при съхранение
  • Пръстен за управление на обектива – осигурява директен контрол върху настройките скорост на затвора/компенсация на експонацията/ISO
  • Обектив с отвор на диафрагмата F11, стабилизатор на образа и пълен автоматичен фокус, когато се използва с фотоапарат Canon EOS R

 

RF 85mm F2 MACRO IS STM – основни характеристики:

  • 85mm фокусно разстояние
  • Максимален отвор на диафрагмата f/2
  • Ниско тегло от 500g
  • STM технология за автоматичен фокус
  • Стабилизатор на образа за до 5 стъпки по-ниска скорост на затвора (стандарт CIPA)
  • Макро съотношение 1:2

 

EXTENDER RF 1.4x и EXTENDER RF 1.4x – основни характеристики:

  • Високотехнологично стъкло с висок коефициент на пречупване и ниска дисперсия
  • Покритие на лещите и трислоен оптичен елемент за намаляване на отблясъците.
  • Термоизолационно покритие
  • Устойчивост на удари и вибрации, устойчивост на прах и вода